Aerodrom Tivat dobija novu opremu: Stepenice, elevatori, agregati...

U toku je tender vrijedan 850 hiljada eura za nabavku ukupno tri komada novih samohodnih natkrivenih stepenica za ukrcaj i iskrcaj putnika iz aviona. Od toga su dvoje novih mašina namijenjene za aerodrom Tivat, a jedne stepenice za aerodrom Podgorica
74 pregleda 2 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Privatna arhiva
Aerodrom Tivat, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.10.2017. 08:26h

Kompanija Aerodromi Crne Gore (ACG) raspisala je ovih dana više tendera za nabavku nove opreme za opsluživanje vazduhoplova, kao i nove sigurnosne i kontradiverzione opreme, ukupne vrijednoti od oko 1,5 miliona eura, a koji se se u najvećem dijelu odnose na aerodrom Tivat.

U toku je tender vrijedan 850 hiljada eura za nabavku ukupno tri komada novih samohodnih natkrivenih stepenica za ukrcaj i iskrcaj putnika iz aviona. Od toga su dvoje novih mašina namijenjene za aerodrom Tivat, a jedne stepenice za aerodrom Podgorica.

U sklopu istog tendera kupuje se i dvoje manjih vučnih stepenica za ukrcaj putnika u avione za potrebe aerodroma Podgorica, dok vazdušna luka u Tivtu preko ovog tendera treba da dobije još i tri komada novih samohodnih otkrivenih stepenica bez nadstrešnice.

Dobavljač je dužan da uz isporuku nove opreme obezbijedi i dvodnevnu obuku osoblja vazdušnih luka u Podgorici i Tivtu za njeno korišćenje. Raspisan je i tender za kupovinu ukupno šest novih samohodnih trakastih elevatora za teret (ukrcaj i iskrcaj prtljaga u avione), vrijedan 420 hiljada eura. Po tri elevatora namijenjena su objema vazdušnim lukama.

U toku je i tender za nabavku novog vučnog dizel-agregata za snabdijevanje električnom energijom putničkih aviona dok oni stoje na platformi aerodroma u Tivtu, procijenjene vrijednosti 60 hiljada eura.

Služba zaštite i spašavanja aerodroma Tivat uskoro će dobiti i novu prenosnu vatrogasnu pumpu kapaciteta 1.200 litara u minuti, procijenjene vrijednosti 16 hiljada eura, a na tivatski aerodrom stižu i nova dva prenosna agregata za struju ukupne vrijednosti 10 hiljada eura.

Sa beogradskom firmom „Security Comapny Kobra“, ACG su već potpisali ugovor vrijedan 178.500 eura za nabavku dva nova najsavremenija detektora za eksploziv i metale koji će se do kraja godine instalirati na odlaznom gejtu aerodroma u Tivtu.

Bonus video: