Vlada zapošljava još 260 državnih službenika

U Predlogu za 2022. godinu se navodi da će 31 službenik u ovoj godini ispuniti uslov za odlazak u penziju

30449 pregleda 68 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U ovoj godini planirano je zapošljavanje 260 državnih službenika odnosno namještenika, od čega 197 na neodređeno vrijeme i 63 na određeno vrijeme.

Ovaj broj, kako je pojašnjeno iz Vlade, uključuje započete postupke popune radnih mjesta koji nijesu okončani.

To se navodi u Predlogu djelimičnog Kadrovskog plana organa državne uprave i službi Vlade Crne Gore za 2022. godinu.

zaposlenje Vlada
foto: Screenshot

Navodi se i da će 31 službenik u ovoj godini ispuniti uslov za odlazak u penziju.

Ukupan broj sistematizovanih radnih mjesta u Predlogu djelimičnog Kadrovskog plana za 2022. godinu je 4.035.

Iz Vlade je saopšteno da je ukupan broj zaposlenih izvršilaca 2.794, od čega na neodređeno vrijeme 2.735, a na određeno 59 izvršilaca.

Kao razlozi za povećanje broja zaposlenih navode se jačanje kadrovskih kapaciteta institucija - rukovođenje i efikasnije upravljanje; obaveze iz strateških, planskih dokumenata, propisa i akcionih planova; obaveze preuzete u postupku pristupanja EU; stvaranje uslova za nesmetano funkcionisanje organa; obavljanje poslova iz nadležnosti organa; zamjena odsutnih državnih službenika; popunjavanje radnih mjesta koja su ostala upražnjena prestankom radnog odnosa državnih službenika.

"Uredbom o sadržaju, postupku i načinu pripreme i izmjene kadrovskog plana za organe državne uprave i službe Vlade, propisano je da Kadrovski plan sadrži projekcije kadrovskog planiranja za naredne dvije godine. Prema podacima iz dostavljenih Nacrta kadrovskih planova, u naredne dvije godine planira se zapošljavanje 205 državnih službenika. Podatke o realizaciji Kadrovskog plana organa državne uprave i službi Vlade Crne Gore za 2021. godinu nije moguće prikazati iz razloga što djelimični Kadrovski plan ne sadrži podatke za sve organe državne uprave i Službe Vlade Crne Gore", piše u Predlogu djelimičnog Kadrovskog plana organa državne uprave i službi Vlade Crne Gore za 2022. godinu.

Bonus video: