Dobre pripreme rezultirale uspješnom zimskom sezonom

U saopštenju se navodi i da odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru mjesecu, kako su kazali, imao najveću posjećenost u poslednjih 10 godina

3678 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Zimska turistička sezona odvija se po planu i veoma uspješno, a u prilog tome govore i dostavljeni izvještaji i aktuelnosti, ocijenjeno je tokom sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona.

U saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK) navodi se da su počele i intenzivne pripreme u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

"I u ovim izazovnim vremenima, uspješan i odgovoran turizam nema alternativu. Naše usmjerenje ostaje siguran nastavak oporavka i dalja ekspanzija turizma, povećanje turističkog prometa i brendiranje Crne Gore kao prepoznate destinacije u post-kovid eri", istakla je v.d. generalne direktorice Aleksandra Gardaševic-Slavuljica.

Tokom Sjednice su dobre rezultate istakli predstavnici Skijališta Crne Gore i Turističkog centra Durmitor, koji upravljaju skijalištima Kolašin 1600 i Savin Kuk, "a koji su već sada ostvarili duplo bolji rezultat nego u toku cijelog zimskog perioda prethodne godine".

Takođe, v.d. generalni direktor za investicije u turizmu Marko Vukašević je istakao kontinuiranu komunikaciju MEK sa svim aktuelnim i potencijalnim investitorima, kao i uspješne tokove realizacije investicionih projekata koji utiču na tok zimske turističke sezone.

U saopštenju se navodi i da odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru mjesecu, kako su kazali, imao najveću posjećenost u poslednjih 10 godina.

Na Sjednici je istaknuto i odgovorno ponašanje svih kreatora turističkih prilika u Crnoj Gori, "koji u svim svojim aktivnostima poštuju mjere koje se tiču suzbijanja virusa Kovid-19 i promovišu vakcinaciju", kao najbolji mehanizam u borbi protiv pandemije.

"Koordiniranim radom i kvalitetnom diskusijom donešen je niz zaključaka u cilju unapređenja turističke ponude, valorizacije turističkih lokaliteta, rješavanja tekućih problema i adekvatne pripreme ljetnje turističke sezone", piše u saopštenju MEK-a.

Podsjetili su da je zadatak Koordinacionog tijela da u saradnji sa svim učesnicima u formiranju turističkog proizvoda, obezbijedi uslove za nesmetano odvijanje turističkih sezona, kroz mjere i aktivnosti na pripremama, kao i za minimiziranje izazova koji se ispoljavaju tokom trajanja sezona.

Bonus video: