Tržišna inspekcija u pojačanom nadzoru pekara tokom februara

Iz Uprave za inspekcijske poslove su skrenuli pažnju privrednim subjektima da su dužni da posjeduju prijavu organu lokalne uprave nadležnom za poslove privrede za obavljanje zanata, kao i da na pravilan način vode evidencije o nabavci i prodaje robe

4844 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tržišna inspekcija će tokom februara vršiti pojačani nadzor kod svih privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom i prometom na veliko i malo pekarskih proizvoda, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Provjere će se vršiti skladu sa Zakonom o zanatstvu, Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača.

Iz Uprave su skrenuli pažnju privrednim subjektima da su dužni da posjeduju prijavu organu lokalne uprave nadležnom za poslove privrede za obavljanje zanata, kao i da na pravilan način vode evidencije o nabavci i prodaje robe.

Predmet ovih kontrola, kako navode, biće isticanje cijena pekarskih proizvoda – način isticanja i pridržavanje istaknutih cijena, izdavanja računa potrošaču, vođenje evidencije prigovora potrošača i dr.

"Kada su u pitanju prava potrošača, podsjećamo građane na platformu potrošač.me na kojoj mogu saznati više o svojim pravima, postavljati pitanja ili podnijeti žalbu", kazali su iz Uprave.

Bonus video: