Ministarstvo kapitalnih imvesticija raspisalo oglas za kamenolom Platac

Davanje koncesija se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja u otvorenom postupku na način definisan Zakonom o koncesijama i Uredbom o bližem načinu sprovođenja postupka javnog nadmetanja u otvorenom i dvostepenom postupku davanja koncesija

3674 pregleda 2 komentar(a)
Kamenolom Platac, Foto: Čitalac Vijesti
Kamenolom Platac, Foto: Čitalac Vijesti

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je danas Javni oglas za dostavljanje ponuda za dodjelu Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena ležišta "Platac", Opština Kotor.

Oglas je objavljen u vrijeme kada je Vladi premijera Zdravka Krivokapića uskraćeno povjerenje.

Resor na čijem se čelu nalazi ministar Mladen Bojanić proteklih dva mjeseca, od kada je javnosti predstavljen koncesioni akt, našao se na udaru optužbi od strane mještana, Opštine Kotor, ali i NVO MANS, da je cijeli postupak navodno namješten ponovo da kamenolomom, kao i u proteklih 15 godina, gazduje kompanije "Carinvest" gradonačelnika Budve Marka Carevića.

Kako se navodi u oglasu, Ministarstvo kapitalnih investicija poziva zainteresovana lica da se prijave na Javni oglas za dostavljanje ponuda za dodjelu Ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena ležišta “Platac”, Opština Kotor.

Davanje koncesija se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja u otvorenom postupku na način definisan Zakonom o koncesijama i Uredbom o bližem načinu sprovođenja postupka javnog nadmetanja u otvorenom i dvostepenom postupku davanja koncesija ("Službeni list Crne Gore“, broj 67/09).

Predmet koncesije su detaljna geološka istraživanja i eksploatacija nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena ležišta "Platac", Opština Kotor.

Bonus video: