Rabrenović: Radnici Tosčelika koji su dobili rješenje o naknadi o 450 eura dobili su manje

"Direktorica ljudskih resursa u fabrici, pravnica Jovana Tomić, sa kojom sam razgovarao, kazala je da će uz februarske naknade biti obeštećeni svi radnici koji nijesu primili 450 eura"

4151 pregleda 64 reakcija 3 komentar(a)
Rabrenović, Foto: Svetlana Mandić
Rabrenović, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Sindikata Tosčelik, Željko Rabrenović, kazao je "Vijestima", da svi radnici iz proizvodnje, njih 152, koji su na kućnu adresu dobili rješenja o minimalnoj naknadi od 450 eura, nijesu dobili tu sumu nego manje, ali da će svi uz februarsku naknadu biti obeštećeni.

"Od kada Tosčelik ne radi mi primamo naknade, a ne zarade. Zarade prima samo mali broj radnika iz uprave koji je radno angažovan. Obračun od prije nekoliko godina radi firma Finalis iz Podgorice. Kasno su dobili program po kome treba da rade obračun, a sporno je što se još uvijek ne zna na koji način će se obračunati porez, jer se Tosčelik nalazi u biznis zoni. Direktorica ljudskih resursa u fabrici, pravnica Jovana Tomić, sa kojom sam razgovarao, kazala je da će uz februarske naknade biti obeštećeni svi radnici koji nijesu primili 450 eura", kazao je Rabrenović.

Grupa radnika se obratila Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Upravi za inspekcijske poslove jer im zarade nijesu obračunate u skladu sa programom "Evropa sad", već su primili manje.

Bonus video: