MFSS: Javni konkurs za izbor pomoćnika ministra je zakonit

"Posebno se pitanje ne može dovoditi u kontekst "partijskog zapošljavanja" jer Ministarstvo finansija je u dosadašnjem periodu uvijek biralo kadar isključivo se vodeći stručnim referencama i kompetencijama i time da to mora pratiti odgovornost prema poslu, profesionalizam i timski rad"

6524 pregleda 64 reakcija 38 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Javni konkurs za izbor direktora direktorata (pomoćnika ministra) sprovodi se zakonito u skladu sa potrebama Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) i daljeg funkcionisanja resora.

To je rečeno danas "Vijestima" iz MFSS kojim rukovodi Milojko Spajić u odgovoru na pitanja zašto je bilo potrebno da se ovaj konkurs raspiše u trenutku dok je Vlada u tehničkom mandatu, kao i da li se na ovaj način nastavlja praksa bivše vlasti koja je u tehničkom mandatu zapošljavala kadrove u javnoj upravi što je u javnosti označeno kao partijsko zapošljavanje.

MFSS na konkursu traži 14 pomoćnika ministra što su "Vijesti" objavile.

Povezani članci

11. Februar 2022.

Spajić raspisao konkurs za 14 pomoćnika

"Postupa se zakonito i nema nikakvih zloupotreba, na koje se pokušava aludirati, niti se može dovoditi u kontekst prakse bivše vlasti. Posebno se pitanje ne može dovoditi u kontekst "partijskog zapošljavanja" jer Ministarstvo finansija je u dosadašnjem periodu uvijek biralo kadar isključivo se vodeći stručnim referencama i kompetencijama i time da to mora pratiti odgovornost prema poslu, profesionalizam i timski rad. U ovom resoru se na rukovodećim pozicijama nalaze, između ostalih, i kadrovi koji su već bili u Ministarstvu zato što imaju stručne i profesionalne reference, a nije se nikad ulazilo u to da li neko ima nečiju partijsku knjižicu. Takvim pristupom je zapravo prekinuta praksa da se bira kadar po nečijem partijskom ključu.

Rezultate rada Ministarstva finansija, u skladu sa zakonom, najbolje osjećaju građani kroz veće prihode zahvaljujući reformi prema kojoj je značajno smanjeno poresko opterećenje na zarade", kazali su iz ovog resora.

Bonus video: