Izvanredna saradnja Crne Gore i Velike Britanije u oblasti carinskog poslovanja

Crna Gora kao domaćin regionalnog sastanka direktora Uprava carina zemalja Zapadnog Balkana, ima priliku da uz podršku HMRC-a na predstojećem skupu ukaže na sve prioritetne teme i intezivira međusobnu saradnju Uprava u borbi protiv krijumčarenja cigareta

4598 pregleda 28 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Uprava prihoda i carina
Foto: Uprava prihoda i carina

Izvanredna saradnja Uprave prihoda i carina sa kolegama iz Ujedinjenog kraljevstva, istaknuta je i danas, na sastanku sa predstavnikom Uprave za prihode i carine Njenog Veličanstva (HMRC), Brajanom Diksonom, oficirom za vezu za privredni i finansijski kriminal Britanske ambasade u Podgorici.

To su saopštili iz UPC dodajući da se vršiteljka dužnosti direktorice te institucije, sa saradnicima, sastala sa Diksonom povodom organizacije predstojećeg Regionalnog sastanka Uprava carina zemalja Zapadnog Balkana, kojem je ove godine domaćin Crna Gora.

"Na sastanku je još jednom potvrđena izvanredna saradnja dvije Uprave i partnerski odnos Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe, istaknut je veliki značaj uzajamne pomoći i međusobne razmjene znanja i stečenih iskustava dvije zemlje u oblasti carinskog poslovanja", stoji u saopštenju UPC.

"V.d. direktorice UPC mr Milena Petričević i načelnik u Sektoru za carinsku bezbjednost, Odsjek za suzbijanje krijumčarenja Dragan Perović, ovom prilikom, uručili su zahvalnice za donaciju i sveukupni vid pomoći koje u kontinuitetu HMRC pruža Upravi prihoda i carina Crne Gore. Crna Gora kao domaćin regionalnog sastanka direktora Uprava carina zemalja Zapadnog Balkana, ima priliku da uz podršku HMRC-a na predstojećem skupu ukaže na sve prioritetne teme i intezivira međusobnu saradnju Uprava u borbi protiv krijumčarenja cigareta, a u cilju sprečavanja mogućeg rizika po bezbjednost država regiona", dodali su iz UPC.

Bonus video: