Po 100 eura za svako novorođenče u Župi

“Nastavićemo da sprovodimo sve one aktivnosti koje smo započeli u prethodnim godinama, a tiču se stipendiranja najboljih studenata, nagrađivanja najboljih učenika, talantovane djece, poklona prvacima”, obećao je Dragoljub Radulović, predsjednik Savjeta MZ Župa

3115 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

I ove godine svako novorođenče iz Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka dobiće novčanu naknadu od po 100 eura, zahvaljujući Savjetu te MZ.

„Pravo na ovu naknadu imaće dijete čiji roditelji žive i svakodnevno bitišu u našoj mjesnoj zajednici. Ova odluka je samo nastavak aktivnosti u našoj mjesnoj zajednici koje za cilj imaju stvaranje što boljih uslova za najmlađu populaciju, a isto tako poruka za državne institucije da osmisle što više projekata koji će doprinijeli poboljšanje nataliteta u našem društvu”, kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik Savjeta MZ Župa.

Podsjetio je da su početkom godine za prvorođeno dijete u ovoj godini obezbijedili novčanu naknadu od hiljadu eura.

“Nastavićemo da sprovodimo sve one aktivnosti koje smo započeli u prethodnim godinama, a tiču se stipendiranja najboljih studenata, nagrađivanja najboljih učenika, talantovane djece, poklona prvacima”, obećao je Radulović.

Kako je istakao, pomenute aktivnosti ne bi mogli sprovesti da nije privrednih društava koja im pomažu, na čemu su im zahvalni.

Bonus video: