Opština Bar raspisala Javni poziv za Program podsticanja razvoja preduzetništva: Do 5.000 eura pojedinačne pomoći

Javni poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana od dana objavljivanja i dostupan je na sajtu Opštine Bar www.bar.me, gdje se može preuzeti i obrazac za prijavu koji je sastavni dio poziva, kao i u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar

1763 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Opština Bar
Ilustracija, Foto: Opština Bar

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku u ukupnoj vrijednosti od 190.000 eura, što je, kako navode, uvećanje za čak 40 hiljada u odnosu na prošlu godinu.

Kako su saopštili iz Opštine, najviši iznos sredstava koja će se dodjeljivati po pojedinačnom biznis planu u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta iznosi 5.000 eura

"Pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG koja žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje, preduzetnici/ce i mikro privredna društva koja su registrovana u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar koja žele da unaprijede svoj postojeći biznis i otvore nova radna mjesta. Komisija za raspodjelu sredstava prepoznala je određene prioritetne oblasti za preduzetništvo koje će biti posebno vrednovane po ovom javnom pozivu i to informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije,minovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost te socijalno preduzetništvo", piše u saopštenju.

Odobrena sredstva se, kako navode, mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova, odnosno za ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, operativne troškove koji uključuju troškove osoblja i administrativne troškove, shodno tačno određenim pravilima i Javnom pozivu.

Javni poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana od dana objavljivanja i dostupan je na sajtu Opštine Bar www.bar.me, gdje se može preuzeti i obrazac za prijavu koji je sastavni dio poziva, kao i u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

"Prijava na poziv i prateća dokumentacija se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom “Prijava na javni poziv za raspodjelu sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku” u Građanskom birou Opštine Bar ili se šalje poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu. Info dani tokom kojih svi zainteresovani mogu u direktnoj komunikaciji sa članovima Komisije dobiti pojašnjenja, sugestije i odgovore na sva pitanja od značaja za prijavljivanje na Javni poziv održaće se 02.03.2022.godine i 15.03.2022. godine u zgradi Opštine Bar u terminu od 10 do 13 sati", saopštili su Opštine Bar.

Zaključuju da sve dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na Javni poziv zainteresovani mogu dobiti putem e-maila privreda@bar.me, telefona 030/301-470, a ukoliko je neophodno i lično, u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126), svakog radnog dana od 09-13h, uz obavezno poštovanje zaštitnih epidemioloških mjera.

Bonus video: