Brajović: Uslov ostanka SD u Vladi - nema govora o prodaji Aerodroma

Brajović je, komentrišući Izvještaj Državne revizorske insitucije u kojem je poručeno da je parlament poslovao mimo zakonskih propisa, rekao da je to pitanje za njegove prethodnike koji su rukovodili parlamentom
129 pregleda 38 komentar(a)
Duško Marković, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2017. 16:23h

Ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodoma Crne Gore i to je za Socijaldemokrate uslov ostanka u Vladi, poručio je predsjednik te partije i šef Skupštine Ivan Brajović.

On je, odgovarajući na pitanje da li su poruke odbornika SD-a u Tivtu, Igora Petkovića, da će SD napustiti Vladu ukoliko odluka o privatizaciji ili davanju aerodoma Tivat u dugoročni zakup dođe na dnevni red Vlade, stav partije ili pojedinačni izlet Petkovića, kazao da nema govora o prodaji Aerodroma.

"Ne može biti nikakve priče o prodaji Aerodroma, i to je za nas uslov ostanka u Vladi, a možemo da vidimo kakve su to ponude i o čemu se radi. Stav SD-a je da država Crna Gora ima mehanizama i mogućnosti, i Aerodromi Crne Gore imaju potencijala da sami finasiraju svoj razvoj iz kredita, koje oni vraćaju, bez državnih garancija", rekao je Brajović novinarima nako premijerskog sata.

Brajović je, komentrišući Izvještaj Državne revizorske insitucije u kojem je poručeno da je parlament poslovao mimo zakonskih propisa, rekao da je to pitanje za njegove prethodnike koji su rukovodili parlamentom.

"Zašto bih ja komentarisao izvještaj DRI-a koji se odnosi na period kada je neko drugi rukovodio Skupštinom. Ne očekujete valjda od mene da se izvinjavam što sam otkrio malverzacije u Skupštini, da ne kažem neku grublju riječ, i što sam to prijavio Tužilaštvu i policiji. Ja mislim da je to za pohvalu i vidjećemo dokle e taj slučaj dovesti", kazao je Brajović.

Državna revizorska institucija (DRI) dala je negativno mišljenje na poslovanje Skupštine Crne Gore u prošloj godini, jer je revizija pokazala da je parlament poslovao mimo zakonskih propisa.

Ako je neko imao problema, rekao je predsjednik parlamenta, on će se prepoznati u ovom Izvještaju DRI-a.

"Ono što ja radim je da se preporuke DRI-a primijene, ne pada mi na pamet da se ja nekom izvinjavam što sam otkrio malverzacije, nego sam stvarno ponosan zbog toga. Po mom dolasku na čelo Skupštine, kad sam tražio da se naprave odrđene provjere, ustanovljene su značajne malverzacije, i za to pitajte koga mislite da treba da pitate, ja nisam adresa za to. Izvještaj se odnosi na 2016, ja sam imenovan 24. novembra", poručio je on.

Prije Brajovića predsjednici parlamenta bili su Ranko Krivokapić i Darko Pajović.

Bonus video: