SSCG: Što hitnije preduzeti mjere u cilju ograničenja cijena goriva

"Shodno tome, SSCG apeluje na sve Socijalne partnere da što prije postignu konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila, ionako ugrožen, životni standard građana", navodi se u saopštenju

5170 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog ponovnog rasta cijena goriva, Savez sindikata Crne Gore (SSCG) upućuje apel da se što hitnije preduzmu mjere u cilju ograničenja cijena goriva.

Savez sindikata Crne Gore podsjeća da su već određeni period pripremljene izmjene Zakona o akcizama, a koje je podržalo i Predsjedništvo Socijalnog savjet Crne Gore, kojim je predviđeno i ograničavanje rasta cijene goriva.

"Ne sporeći značaj projekta Evropa sad kojim je došlo do značajnog rasta minimalne zarade u Crnoj Gori, Savez sidndikata Crne Gore, skreće pažnju da evidentnim rastom cijena osnovnih životnih namirnica i cijene goriva, ovaj projekat neće ostvariti očekivane rezultate", navodi se u saopštenju.

Savez sindikata Crne Gore, podsjeća da je u prethodnom periodu došlo do značajnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, cijene goriva, pa i cijena stanova, i dodaju da će po svemu sudeći ovaj trend biti nastavljen.

"Shodno tome, SSCG apeluje na sve Socijalne partnere da što prije postignu konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila, ionako ugrožen, životni standard građana", navodi se u saopštenju.

Bonus video: