Završetak razgovora, pa ime investitora

Javnost će o investitoru sa Bliskog istoka koji je zainteresovan da uloži oko 300 miliona u turističke kapacitete u Crnoj Gori biti obaviještena nakon što izvršna vlast sa njim okonča razgovor

6707 pregleda 5 komentar(a)
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zekovic
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zekovic

Za sada se ne može saopštiti ime investitora sa Bliskog istoka koji je zainteresovan da uloži oko 300 miliona eura u turističke kapacitete u Crnoj Gori dok se sa njim ne završe kompletni razgovori, rečeno je nezvanično “Vijestima” u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović su saopštili nakon nedavno završenog Montenegro biznis foruma u Dubaiju da imaju najavu investitora koji bi uložio 300 miliona eura u turističke kapacitete u Crnoj Gori.

”To je jedna od najava investitora, sa kojim se razgovaralo prilikom zvanične posjete crnogorske delegacije Dubaiju. Ukazano je da postoje najave o ulaganju od 300 miliona eura u turističke kapacitete. U ovoj fazi razgovora je toliko bilo moguće saopštiti, te je javnost i obaviještena o namjeri jednog od potencijalnih investitora. Riječ je o jednoj od najbogatijih porodica sa Bliskog istoka, a kada se završe kompletni razgovori o svim detaljima je planirano da javnost bude obaviještena”, kazali su u Ministarstvu finansija.

Iz ovog resora su rekli da ovo nije jedina najava ulaganja, te da investitori čekaju i oprezni su zbog političke nestabilnosti u Crnoj Gori i najave o formiranju nove (manjinske) Vlade.

”Ministri su na ovom biznis forumu u Dubaiju, na najbolji način predstavljali državu Crnu Goru i predočili investitorima razloge zbog kojih treba da ulažu u Crnu Goru, ukazujući i da program reformi “Evropa sad” daje ogromne mogućnosti po pitanju poreza na lični dohodak i troškova poslodavaca. Saopšteno je i da je razmjena iskustava i mogućih prilika veoma dobra i intenzivna i da se smatra da će rezultirati većim prisustvom UAE u Crnoj Gori na obostrano zadovoljstvo, jer ima interesovanja za ulaganja”, kazali su u Ministarstvu finansija.

Bonus video: