Marković: Povoljan ambijent šansa za izraelske investitore

Marković je naveo da je zadovoljan rastom broja izraelskih turista koji posjećuju Crnu Goru, ocijenivši da je to dokaz da je oni smatraju sigurnom destinacijom i kvalitetnim mjestom za odmor i da se ovdje osjećaju dobro
70 pregleda 4 komentar(a)
Duško Marković, Cahi Hanegbi, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Cahi Hanegbi, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.10.2017. 14:33h

U Crnoj Gori se trenutno realizuju investicije vrijedne više od tri milijarde eura, pri čemu povoljan investicioni ambijent predstavlja šansu i za izraelske investitore, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa izraelskim ministrom regionalne saradnje, Cahijem Hanegbijem.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da povoljan investicioni ambijent uključuje i najnižu stopu poreza na dobit u regionu.

Na današnjem sastanku je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Izraela odnosi iskrenog i snažnog prijateljstva i da je to dobra osnova za unaprijeđenje ekonomske saradnje.

Marković je naveo da je zadovoljan rastom broja izraelskih turista koji posjećuju Crnu Goru, ocijenivši da je to dokaz da je oni smatraju sigurnom destinacijom i kvalitetnim mjestom za odmor i da se ovdje osjećaju dobro.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je to prijateljstvo potvrđeno i ljetos kada je Izrael bila jedna od prvih država koja je pritekla Crnoj Gori u pomoć kada su Crna Gora i više zemalja regiona bile pogođene šumskim požarima.

„Prava prijateljstva se prepoznaju u teškim situacijama“, rekao je Marković.

Bonus video: