III sjednica Koordinacionog tijela

Milatović: Uspješna realizacija programa "Evropa sad" ne smije biti dovedena u pitanje

"Nastavljamo sa ispunjenjem naše misije, a to je bolji životni standard građana i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta", rekao je Milatović

7303 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Uspješna realizacija programa "Evropa sad" ne smije biti dovedena u pitanje i udruženim snagama pratimo sprovođenje ove reforme, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je na III sjednici Koordinacionog tijela za praćenje programa "Evropa sad" kojom je predsjedavao Milatović konstatovano da implementacija programa "Evropa sad" teče vrlo uspješno.

"Nastavljamo sa ispunjenjem naše misije, a to je bolji životni standard građana i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija programa "Evropa sad" ne smije biti dovedena u pitanje i udruženim snagama pratimo sprovođenje ove reforme", kazao je Milatović

U saopštenju Vlade se navodi da su na sjednici Koordinacionog tijela, predstavnici Uprave prihoda i carina i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove prezentovali izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, kao i prijavljene nepravilnosti i preduzete korake na njihovom otklanjanju.

"Predstavnici Uprave prihoda i carina su istakli da je evidentiran značajan priliv IOPPD obrazaca u Upravi kao rezultat implementacije novih poreskih zakona koji će doprinijeti preciznoj evidenciji poreskog duga. Već početkom marta možemo očekivati sveobuhvatan izvještaj o poreskim obveznicima. Zajedničkim snagama svih državnih organa, kao i strateških partnera Unije poslodavaca, dva reprezentativna sindikata, Privredne komore koji su članovi Koordinacionog tijela, konstatovano je da se implementacija programa Evropa sad realizuje bez poteškoća. Kako bi se ovaj trend nastavio Koordinaciono tijelo će svoju IV sjednicu održati već početkom marta, za kada je predviđeno da nadležne institucije pripreme detaljan izvještaj o realizaciji Programa za prva dva mjeseca", poručili su iz Vlade.