MJUDDM: Javni konkurs za predsjednika Komisije za žalbe je obnovljen, traje do 3. marta

"Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, primila je u svom kabinetu članove novoizabrane Komisije za žalbe i tom prilikom poručila da vjeruje u njihovu stručnost, znanje i da je raduje različitost perspektiva i iskustava i to što su komplementarni i međusobno se nadopunjuju"

1651 pregleda 1 komentar(a)
Srzentić (u sredini) sa članovima Komisije, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Srzentić (u sredini) sa članovima Komisije, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Javni konkurs za predsjednika Komisije za žalbe je obnovljen i traje do 3. marta, saopšteno je danas iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija (MJUDDM).

Vlada Crne Gore je članove Komisije za žalbe imenovala 2. februara na predlog MJUDDM.

U saopštenju MJUDDM se dodaje da je postupak koji je prethodio imenovanju kandidata sproveden krajnje profesionalno i transparentno, pa iz tog Vladinog resora pozivaju i ohrabruju sve koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs za predsjednika Komisije.

"Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, primila je u svom kabinetu članove novoizabrane Komisije za žalbe i tom prilikom poručila da vjeruje u njihovu stručnost, znanje i da je raduje različitost perspektiva i iskustava i to što su komplementarni i međusobno se nadopunjuju. Članovi Komisije će utvrditi dinamiku rada i način rješavanja zaostalih predmeta kako bi na najefikansiji način u što kraćem vremenu riješili što veći broj predmeta, od 469 neriješenih", piše u saopštenju MJUDDM.

Iz tog Vladinog resora su poručili da će do imenovanja predsjednika Komisije za žalbe, članovi Komisije preduzimati sve radnje koje se odnose na stvaranje procesnih pretpostavki za rješavanje, kako bi se po okončanju postupka imenovanja odluke donijele u najkraćem roku.

"Odluke se donose većinom glasova, koje predsjednik Komisije potpisuje u skladu sa Poslovnikom o radu Komisije za žalbe. Saglasno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima Komisija za žalbe je kolegijalno tijelo koju čine predsjednik, koji zastupa i rukovodi radom Komisije i četiri člana. Nadležnost Komisije za žalbe uređena je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i Zakonom o lokalnoj samoupravi, te u tom smislu Komisija odlučuje po žalbama protiv rješenja prvostepenih organa kojima je odlučeno o pravima, obavezama i odgovornostima državnih, odnosno lokalnih službenika i namještenika, kao i protiv odluka o izboru kandidata po raspisanom oglasu odnosno konkursu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: