CKB: Ugroženi interesi skoro 200 klijenata, sva šteta će biti nadoknađena

Iz banke tokom vikenda Upravi policije i SDT-u podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju

38969 pregleda 53 reakcija 46 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorska komercijalna banka (CKB) saopštila je večeras da su kontrolom poslovanja uočili moguću zloupotrebu službenog položaja od strane dijela zaposlenih, kojom je došlo do ugrožavanja interesa skoro 200 klijenata.

"Kao rezultat ranije pokrenute sveobuhvatne kontrole poslovanja, uočili smo moguću zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju od strane dijela zaposlenih. Usljed pomenutih aktivnosti, konstatovali smo da je došlo do ugrožavanja interesa za približno 200 naših klijenata. Započeli smo i nastavljamo da lično kontaktiramo sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrđenim činjenicama", saopšteno je iz banke.

Ističu da će svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biti u potpunosti nadoknađena.

Iz CKB-a su kazali da su o navedenim saznanjima obavijestili nadležne institucije sa kojima intenzivno sarađuju. Tokom vikenda su, kako navode, Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju.

"Kao članica OTP grupe i najveća banka na crnogorskom tržištu, koristimo sve neophodne resurse da trenutnu situaciju razriješimo u najboljem interesu klijenata. Zbog poštovanja postupka koji sprovode nadležne institucije, uzdržaćemo se od daljeg komuniciranja pojedinosti u vezi sa pomenutim slučajem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: