Za nova radna mjesta u Baru 190.000 eura

Oblasti koje se prepoznaju kao prioritetne i koje će biti posebno vrednovane u javnom pozivu su informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka industrija i socijalno preduzetništvo

7225 pregleda 11 komentar(a)
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock

Opština Bar izdvojiće 190.000 eura pomoći za podsticaj razvoja preduzetništva, a na javni poziv za dodjelu novca mogu se javiti nezaposleni sa evidencije barskog Biroa rada, preduzetnici i mikro firme koji su registrovani za obavljanje djelatnosti u toj opštini.

Javni poziv je raspisan 14. februara i otvoren je 45 dana, a po jednom biznis planu može se dobiti 5.000 eura.

Oblasti koje se prepoznaju kao prioritetne i koje će biti posebno vrednovane u javnom pozivu su informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka industrija i socijalno preduzetništvo.

Opština novac dodjeljuje kao državnu pomoć male vrijednosti, odnosno kao subvencije za biznis planove u svrhu otpočinjanja sopstvenog biznisa, unapređenje postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta.

Novac se može koristiti za finansiranje isključivo opravdanih troškova u koje se računaju troškovi ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu i operativni troškovi koji uključuju troškove osoblja i administrativne troškove.

Komisija donosi odluku o odobravanju novca na osnovu utvrđene rang-liste u roku od 30 dana od dana zatvaranja poziva, a u roku od 10 dana od dana donošenja te odluke predsjednik Opštine Bar zaključuje ugovor sa podnosiocem prijave kome je odobren novac.

5.000

eura uznosi maksimalni iznos pomoći po jednom biznis planu

Bonus video: