Radović: IRF fokusiran na održiv rast i inkluziju zelenog i digitalnog poslovanja, osnaživanje žena i mladih

Naglasila je značaj kampanje "Ona pokreće biznis" i podrške koje su ovim aktivnostima koje se realizuju u saradnji sa odborima za rodnu ravnopravnost i ekonomiju, finansije i budžet snažno dale Delegacija EU u Crnoj Gori, ambasade SAD-a, Francuske i Velike Britanije

3741 pregleda 1 komentar(a)
Sastanak sa ambasadorima EU, Foto: Investicioni razvojni fond
Sastanak sa ambasadorima EU, Foto: Investicioni razvojni fond

Investiciono-razvojni fond u potpunosti fokusiran na održiv rast i inkluziju zelenog i digitalnog poslovanja, te osnaživanje žena i mladih.

To je kazala direktorica IRF Irena Radović na sastanku sa ambasadorima EU koji je organizovala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, čiji domaćin je bila Oana Kristina Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori.

Radović je, kako je saopšteno iz IRF-a izrazila zadovoljstvo povodom učešća na sastanku tokom kojeg je prezentovala ciljeve i aktivnosti, kao i poziciju koju IRF ima kao državna razvojna finansijska institucija kada je u pitanju podrška crnogorskoj privredi i razvoju preduzetništva.

"IRF kontinuirano podržava mala i srednja preduzeća, te razvoj preduzetništva u glavnim sektorima - turizam, poljoprivreda, proizvodnja, proizvodnja energije, usluge, kao i uravnoteženiji regionalni razvoj kroz finansiranje infrastrukturnih projekata i podršku lokalnim samoupravama", navodi se u saopštenju.

Govoreći o ulozi IRF-a od početka pandemije, Radovićeva je saopštila da je IRF plasirao preko 495 miliona eura, uz značajnu podršku i partnerstvo sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i Francuskom razvojnom agencijom (AFD).

Dodaju i da je tokom sastanka bilo posebno riječi o ulozi IRF-a kao agenta za finansijsku inkluziju i ekonomsko osnaživanje žena u skladu sa prioritetima definisanim kroz partnerstvo sa EIB-om i AFD-om.

Naglasila je značaj kampanje "Ona pokreće biznis" i podrške koje su ovim aktivnostima koje se realizuju u saradnji sa odborima za rodnu ravnopravnost i ekonomiju, finansije i budžet snažno dale Delegacija EU u Crnoj Gori, ambasade SAD-a, Francuske i Velike Britanije.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim ekonomskim temama od značaja za Crnu Goru i region Zapadnog Balkana.

Bonus video: