Vuksanović: Dok se priprema otimanja desetina miliona eura od građana, Nurković ponavlja neistine

"Aerodromima, ministre Nurkoviću, nije čak potrebna ni državna garancija za kredit, iako znamo da DPS vlast garancije samo daje gubitašima kao što je Montenegro erlajns ili svojim tajkunima, kao što je ruski oligarh Deripaska, kojem su svojevremeno dali 132 miliona novca građana", kazala je Vuksanović
7 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Draginja Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.10.2017. 10:31h

Dok traju skandali oko Montenegro erlajnsa i famozne petlje, kojima se od građana Crne Gore pripremaju otimanja novih desetina miliona eura, ministar saobraćaja Osman Nurković po ko zna koji put ponavlja neistine oko mogućnosti razvoja Aerodroma Crne Gore, saopštila je danas Draginja Vuksanović, poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore.

Ona je dodald da je klasična je podvala tvrdnja Nurkovića da se traži model za tzv. valorizaciju Aerodroma jer im je "potreban novac za dalji razvoj a država ima ograničenja da se dalje zadužuje".

"Ministre Nurkoviću, Aerodromima Crne Gore nije potreban državni novac niti bilo kakvo državno zaduživanje, već kompanija sama iz profita može da generiše sopstveni razvoj. Aerodromima, ministre Nurkoviću, nije čak potrebna ni državna garancija za kredit, iako znamo da DPS vlast garancije samo daje gubitašima kao što je Montenegro erlajns ili svojim tajkunima, kao što je ruski oligarh Deripaska, kojem su svojevremeno dali 132 miliona novca građana", kazala je Vuksanović.

Ona je rekla i da dogovoreni aranžman Aerodroma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, koji ne povlači nikakve finansijke obaveze po državu, opstruira i blokira ista ova Vlada čime čini ekonomski zločin i direktno radi protiv nacionalnih ekonomskih interesa.

"Tom kreditnom linijom i ukupnim iznosom od 50 miliona eura, da je bilo političke volje Vlade, bio bi modernizovan aerodrom Tivat i trostruko prošireni njegovi kapaciteti, na 3 miliona putnika godišnje. Da je Vlada vodila računa o državnim, a ne tajkunskim interesima, rekonstrukcija aerodroma Tivat u ovom aranžmanu bila bi gotova do ljeta 2018. a korist po državu bila bi 300 miliona eura u narednih 15 godina", rekla je Vuksanović.

Ona pita Nurkovića i Vladu zašto u kontinuitetu obmanjuju javnost i plasiraju ordinarne neistine kada je riječ o razvoju Aerodroma Crne Gore?

"Zašto govore o nedodstatku novca i državnom zaduživanju kada za tim nema potrebe u slučaju ove kompanije? Mi u SDP znamo odgovor – ministre Nurkoviću i gospodo iz Vlade, sve ovo radite kako biste pripremili teren za prodaju Aerodroma Crne Gore. Kako biste ogromne aerodromske profite, umjesto da idu u Budžet i našim gradjanima, strpali u džep vašim namještenim tzv. partnerima kojima ste već obećali Aerodrome. Vaš koncept je – obezvrijedi, opstruiraj,opljačkaj i uništi profitnu državnu kompaniju kako biste je potom jeftino prodali tj. poklonili namještenom kupcu. I upravo zato bestidno obmanjujete javnost ali vam je sve uzalud - budite sigurni da vam ova pohara neće proći", poručila je Vuksanović.

Bonus video: