Bojanić i Nagijev razgovarali o unapređenju saradnje u energetici i saobraćaju

Dogovoreno je i potpisivanje bilateralnih sporazuma između Azerbejdžana i Crne Gore u oblasti energetike i vazdušnog saobraćaja u najskorije vrijeme

3152 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MKI
Sa sastanka, Foto: MKI

Unapređenje saradnje u oblasti energetike i saobraćaja, u prvom redu mogućnosti obezbjeđenja gasa za Crnu Goru, bile su teme razgovora predstavnika crnogorske Vlade i diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija je saopšteno da je resorni ministar Mladen Bojanić razgovarao sa šefom diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori, Azadom Nagijevom, i o proširenju saradnje iz te oblasti putem obuke kadra i studenata iz Crne Gore.

„Takođe, bilo je vrlo konkretnih razgovora o mogućoj saradnji u oblasti izgradnje državnih puteva i drugih krupnih infrastrukturnih objekata, a posebno o poboljšanju vazdušnog saobraćaja između ove dvije prijateljske zemlje“, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je i potpisivanje bilateralnih sporazuma između Azerbejdžana i Crne Gore u oblasti energetike i vazdušnog saobraćaja u najskorije vrijeme.

Bojanić je iskoristio priliku i da se zahvali na brzoj reakciji diplomatske misije Azerbejdžana nakon uspješnih sastanaka održanih u Bakuu početkom februara sa predstavnicima SOCAR-a i zvaničnika te države, te izrazio zadovoljstvo zbog usaglašene dinamike realizacije dogovorenih aktivnosti.

Bonus video: