Milatović se pridružio kampanji "Ona pokreće biznis": Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja

„Rodna ravnopravnost nije samo pitanje socijalne pravde, već neophodan preduslov za održivi ekonomski razvoj“

7072 pregleda 1 komentar(a)
Milatović, Foto: Investiciono razvojni fond
Milatović, Foto: Investiciono razvojni fond

Žene su nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

„Snaga društva počiva na težnjama da budemo jednaki, sa istim pravima, mogućnostima i izborima. To je glas svakoga od nas ko gradi demokratsko društvo zasnovano na rodnoj ravnopravnosti i inkluzivnoj korporativnoj kulturi“, poručio je Milatović.

On se pridružio kampanji Ona pokreće biznis, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Milatović je, kako je saopšteno iz IRF-a, naveo da su u takvom društvu žene nosioci vizije i nezamjenjivi pokretači razvoja.

„Rodna ravnopravnost nije samo pitanje socijalne pravde, već neophodan preduslov za održivi ekonomski razvoj“, tvrdi Milatović.

On je dodao da su u resoru na čijem je čelu posvećeni izgradnji ekonomskog sistema koji počiva na rodnoj ravnopravnosti, te da su izradili Strategiju za razvoj ženskog preduzetništva i opredijelili višemilionska sredstva za njenu implementaciju.

Takođe, kako je podsjetio, usvojili su i Program za unapređenje konkurentnosti privrede, kroz koji preduzeća u vlasništvu žena dobijaju veći intezitet finansijske podrške.

Mlatović je kazao da je Ministarstvo u završnom dijelu kreiranja Kreditno-garantnog fonda, koji će unaprijediti kreditnu sposobnost žena u ekonomiji.

On smatra da će ta finansijska institucija, zajedno sa IRF-om, biti podrška ženama preduzetnicama da dosegnu svoj potencijal.

„Zbog vaše uloge koja je nezamjenjiva, pozivam vas da se prijavite i budete upravo one koje pokreću ili unapređuju svoje biznise, radi stvaranja društva jednakih šansi i mogućnosti za svakog od nas. Radi ekonomskog razvoja Crne Gore“, zaključio je Milatović.

Bonus video: