Jelić: Laži i obmane odlazećeg direktora Folića

"Iskreno se nadam da će nadležne istitucije koje vrše izbor direktora shvatiti da je neophodno hitno ukloniti kadrove koji su ne samo beskorisni u poslu, već čine nesagledivu štetu ovoj važnoj instituciji i nezaposlenima", rekao je Jelić

8802 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Jelić, Foto: Boris Pejović
Jelić, Foto: Boris Pejović

Bivši direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) Zoran Jelić reagovao je na današnje navode v.d. direktora Zavoda Gorana Folića, kazavši da se radi o "gnusnim lažima i obmanama".

"Kako se u ovom trenutku Crna Gora i cijeli svijet nalazi u veoma teškoj situaciji, vjerujem da i nije vrijeme za demantije nekompetentnom odlazećem direktoru ZZZCG. Zbog javnosti sam, ipak, dužan reći nekoliko rečenica. Kako se vd direkor ZZZCG Folić radom, znanjem i kompetentošću ne može pohvaliti javnosti, vraća se lažima, blaćenju i sramoćenju. Razlog je jasan, vd direktor pokusava da se nametne da bude izabran na aktuelnom konkursu za direktora ZZZCG.

"Iskreno se nadam da će nadležne istitucije koje vrše izbor direktora shvatiti da je neophodno hitno ukloniti kadrove koji su ne samo beskorisni u poslu, već čine nesagledivu štetu ovoj važnoj instituciji i nezaposlenima.

"Što se tiče programa za samozapošljavanje tu je stanje sasvim čisto i jasno, utemeljeno na zakonima i propisima. Vlada CG je pokrenula projekat u kome su ZZZCG i banke potpisale komisioni posao u kome su nezaposlena lica uzimala povoljne kredite za razvoj sopstvenog malog biznisa. Da bi dobili kredit između ostalih uslova bilo je neophodno obezbijediti kolaterale kao sigurnost, u vidu imovine, bankarskih garancija i žiranata. Banke nikada nisu odobrile kredite ako sva dokumenta nisu bila uredna. Takođe u vrijeme našeg upravljanja nijedan kredit nije otpisan. Naplata nevraćenih kredita, ugovorom o komisionom poslu je obaveza banaka. Postoji obezbjeđenje svakog kredita koji nije vracen, sav kolateral se vodi na ime Zavoda za zaposljavanje. Šteta što Folić sve pretvara u blato. Ovo je jedan od najboljih programa koje je sprovela ova institucija. Na hiljade malih biznisa je započeto kroz ovaj program. Mnogi od danas značajnih privrednika ovdje je počeo biznis. Veliki broj građana je kroz ovaj program naučio prve korake u biznisu. Zaista za ponos, mnoge službe zapošljavanja iz regiona su od nas učile i prenosile nasa iskustva u svoje zemlje. Šteta, na što smo spali. Sve izrečeno od strane vd direktora su gnusne laži i obmane", zaključuje Jelić.

Bonus video: