Turistička inspekcija izdala 19 prekršajnih naloga u iznosu od 5.600 eura

Iz Uprave za inspekcijske poslove navode da je izdato sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom kao i jedno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti

5957 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Turistička inspekcija izdala je tokom prethodnog vikenda 19 prekršajnih naloga u iznosu od 5.600 eura, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Pojasnili su da je to urađeno u nastavku akcije 'Duvan', te da su tokom prethodnog vikenda inspektori turističke inspekcije kontrolisali 81 ugostiteljski objekat u dva grada Crne Gore u kojima je bio povećan broj prijava po pitanju konzumacije duvana u zatvorenim prostorima.

Navode da su u tom periodu konstatovane nepravilnosti u 17 objekata usljed čega je izdato 19 prekršajnih naloga u iznosu od 5.600 eura. Takođe, izdato je sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom kao i jedno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti.

"Kontinuiranim radom i usaglašenim akcijama inspektora turističke i zdravstveno sanitarne inspekcije Uprava za inspekcijske poslove šalje poruku da kontrola poštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kako u ugostiteljskim objektima tako i u radnim prostorima, nastavlja da bude u fokusu i u periodu koji slijedi", navodi se u saopštenju UIP.

Bonus video: