Pad proizvodnje šumskih sortimenata

Statističari su kazali da proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u periodu od prvog do četvrtog prošlogodišnjeg kvartala, u odnosu na isti period 2020, bilježi pad 48,5 odsto

5433 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine je, u odnosu na isti period 2020, pala 26,4 odsto, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su kazali da proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u periodu od prvog do četvrtog prošlogodišnjeg kvartala, u odnosu na isti period 2020, bilježi pad 48,5 odsto.

Cilj istraživanja koje se odnosi na proizvodnju šumskih sortimenata u državnim šumama jeste da obezbijedi podatke o proizvodnji, prodaji i zalihama šumskih sortimenata u državnim šumama.

Iz Monstata su objasnili da se šumom smatra zemljište koje je obraslo šumskim drvećem u obliku sastojine čija je površina veća od 20 ari, kao i šumski rasadnici, sjemenske sastojine i sjemenske plantaže koje su sastavni dio šume, šumska infrastruktura, protivpožarne pruge i druga otvorena područja unutar šume površine manje od 20 ari.

Bonus video: