Uskoro oglas za novog direktora "To Montenegro"

Kad usvoji završni račun za 2021. Air Montenegro kompletiraće odbor direktora i izabrati predsjednika

5252 pregleda 14 komentar(a)
Todorović, Foto: Luka Zekovic
Todorović, Foto: Luka Zekovic

Oglas za novog izvršnog direktora državne avio-kompanije “To Montengro” biće raspisan u narednih nekoliko dana, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva kapitalnih investica (MKI).

To mjesto će od narednog mjeseca biti upražnjeno, jer je dosadašnji direktor Predrag Todorović 21. februara podnio Odboru direktora i MKI zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

”Oglas za novog direktora kompanije očekujemo nakon sjednice odbora direktora, njihove saglasnosti i definisanog teksta oglasa, u narednih nekoliko dana”, kazali su resora kojim rukovodi ministar Mladen Bojanić.

Iz nacionalne avio-kompanije je tada saopšteno da je kao obrazloženje, Todorović naveo da je podnio zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31 marta ove godine. On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

Odbor direktora kompanije “To Montenegro” u oktobru prošle godine je objavio ugovor o radu sa Todorovićem, prema kojem je on,primao platu od 4.400 eura i naknadu za zakup stana do 1.000 eura.

Uz to, Todorović je ostvario pravo i na 50.000 eura bonusa, jer je kompanija počela sa komercijalnim letovima (jednokratni bonus) i prevezla 60.000 putnika do početka septembra (godišnji bonus).

Upražnjeno mjesto je i na poziciji predsjednika odbora direktora “To Montenegro”. Dotadašnji predsjednik Filip Radulović je podnio ostavku na tu funkciju, nakon prelaska na mjesto izvršnog direktora kompanije “Montenegro Works”.

”Novi odbor direktora će se koncipirati po usvajanju završnog računa kompanije”, kazali su iz MKI, ne precizirajući kada će to biti.

Vlada je novu avio-kompaniju “To Montenegro” osnovala početkom februara prošle godine, a prvi komercijalni let je obavljen 10. juna. Kompanija je tokom prošle godine bila u minusu zbog, kako je objašnjeno, ulaganja u infrastrukturu.

Bojanić je ranije ocijenio da “To Montenegro” može biti održiv uz određenu pomoć od strane države, koja mora biti zakonita.

Avioni kompanije trenutno iz Podgorice i Tivta lete prema deset različitih destinacija, a Todorović je ranije kazao da je u planu da tokom ove godine bude ukupno više od 15 linija.

Bonus video: