Rađenović: Radujem se otvaranju Svetog Stefana, neće se tolerisati nesavjesni investitori

"Valjda je sad svima jasno da se više neće tolerisati nesavjesni investitori, jer ko god neće da poštuje ugovorne obaveze vrlo lako će se naći njemu zamjena", napisao je predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom

9470 pregleda 11 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Blažo Rađenović pozdravio je odluku da ovoga ljeta bude otvoren hotelski kompleks Sveti Stefan - Miločer.

“Radujem se i pozdravljam odluku firme "Adriatic properties" doo da otvori hotel Sveti Stefan i Miločer i time poštuje ugovorenu obavezu prema Vladi Crne Gore i AD Hoteli Sveti Stefan, kao i plaže koje su u obavezi da održavaju i otvore ih za turističku sezonu, a po važećem ugovoru koji imaju sa JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Valjda je sad svima jasno da se više neće tolerisati nesavjesni investitori, jer ko god neće da poštuje ugovorne obaveze vrlo lako će se naći njemu zamjena", napisao je Rađenović na svom Fejsbuk profilu.

Podsjećanja radi, kako je dodao, JPMD je i prošle godine pozivalo zakupca firmu "Adriatic propertes" koja je zakupac plaža na Svetom Stefanu, Miločeru i Kraljičinoj plaži da pristupi ugovornim obavezama i otvori plaže ili će se u suprotnom raskinuti ugovor o zakupu.

“Uvijek sam stimulisao i isticao kao građanin, kao mještanin Svetog Stefana i kao predsjednik UO JPMD da sam za zdrave investitore i jake brendove, isključivo one koji će poštovati naše zakone, Ustav, lokalno stanovništvo. Za one investitore koji dolaze sa namjerom da promovišu Crnu Goru kao turističku, ekološku, bezbjednu i pravnu državu, sa svim svojim ljepotama koje posjeduje a koje investitor želi sačuvati i podići njihov stepen zastite na još viši nivo! Ono što želim javnosti da ukažem je da će firma gospodina Petrosa Statisa kao i svaka druga firma ili fizičko lice koje posluje sa JPMD biti u obavezi da se pridržava svih važećih zakona i Ustava Crne Gore, ali podvlačim posebno i ugovora koji imaju sa JPMD gdje se zna šta znači pristup plažama, javnim stazama, redovno održavnje, pristup pristaništima itd. Bez ikakvih ograda zabrana i nečeg što ne prepoznaje ni ugovor ni zakon ni Ustav. Dakle svako eventualno izlaženje iz ovih okvira smatraće se povredom i JPMD će je adekvatno sankcionisati. I konačno, shvatite da više nema privilegovanih kako god se zvali, iz koje god zemlje dolazili, koliko god kapitala imali, zakon je jednak za sve i svi će ga morati poštovati”, zaključio je Rađenović.

Bonus video: