Delegacija CBCG sa zvaničnicima FED-a

"Tokom sastanka su naglašene aktivnosti koje je CBCG preduzela u vezi sa kontinuiranim usklađivanjem domaćeg zakonodavstva sa standardima Evropske unije", saopšteno je iz CBCG

1633 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Delegacija Centralne banke Crne Gore (CBCG), na čelu sa guvernerom Radojem Žugićem, tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sastala se sa visokim zvaničnicima Banke federalnih rezervi Njujorka.

Kako je saopšteno iz CBCG, tokom sastanka su naglašene aktivnosti koje je CBCG preduzela u vezi sa kontinuiranim usklađivanjem domaćeg zakonodavstva sa standardima Evropske unije.

"Mjerama koje je ta institucija sprovela tokom pandemije Kovid-19, te aktivnostima usmjerenim na jačanje funkcije sprečavanja pranja novca, kao i ostalim aspektima razvoja ključnih funkcija Centralne banke", dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je posebna pažnja posvećena aktuelnim makroekonomskim kretanjima i dešavanjima na finansijskom tržištu, naročito u svjetlu rastuće inflacije i povećanih geopolitičkih rizika.

"Ovim sastankom potvrđuje se dugogodišnja uspješna saradnja između ove dvije institucije, koja će se nastaviti kroz buduće bilateralne aktivnosti", naveli su iz CBCG.

Iz CBCG su dodali da su učesnici današnjeg sastanka prihvatili poziv da uzvrate posjetu.

Bonus video: