Najavljena saradnja u oblasti maslinarstva i očuvanja kulturne baštine

Predsjednik Opštine Bar je istakao projekat uređenja stare kaldrme i najavio projekat revitalizacije zidina Starog Bara u čemu, kako smatra, podrška te agencije bi bila veoma značajna

1495 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj "TIKA" i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, sastali su se danas i razgovarali o potencijalnim investicijama u oblasti očuvanja kulturno-istorijski nasleđe Bara i edukaciju i ulaganje kapaciteta maslinarstva.

Raičević i koordinator za projekte agencije "TIKA", Abdurahmanom Toprakom su analizirali oblasti sa najviše potencijala koje bi mogli pojačati "u najboljem interesu građana".

Takođe je istakao projekat uređenja stare kaldrme i najavio projekat revitalizacije zidina Starog Bara u čemu, kako smatra, podrška te agencije bi bila veoma značajna.

On je iskazao zadovoljstvo za odnose i saradnju koja Opština Bar ima sa opštinama iz Turske, kao i želju za dalju komunikaciju i saradnju za ojačanje kulturne i turističke privrede.

"Turska agencija "TIKA" je realizovala različite projekte u ovu opštinu kao što su donacije u barskoj bolnici, izgradnju i sanaciju vjerskih objekata, osavremenjavanje opreme Radija Bar i donacije opreme za barske osnovne škole", navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: