Uniprom metali: Veliki dio potraživanja je sporan

"Kompanija Uniprom metali je tužila kompaniju Bumech Crna Gora jer nijesu ispunili ugovorom predviđene obaveze prema kompaniji Uniprom metali, a sporni iznos od preko 700.000 eura nalazi se pred sudom već dvije godine"

1853 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kompanija Uniprom metali je reagovala na tvrdnje izvršnog direktora Bumeks Crna Gora, Marcina Baczynskog, da im duguju više od milion eura.

Kako tvrde iz te kompanije, iznos od preko 700.000 eura je već dvije godine na sudu, a rok za isplatu dijela obaveza, u iznosu od 320.000, je do 20. marta.

"Kompanija Uniprom metali je tužila kompaniju Bumech Crna Gora jer nijesu ispunili ugovorom predviđene obaveze prema kompaniji Uniprom metali, a sporni iznos od preko 700.000 eura nalazi se pred sudom već dvije godine. Do 20. marta je rok za uplatu 320.000 eura i nije istina da je ovaj iznos trebao biti uplaćen, jer je ovo rok za uplatu. Neplaćanje poreza i doprinosa, koje je kompanija Bumech Crna Gora u obavezi da isplati radnicima, nema veze sa kompanijom Uniprom metali. Po našem saznanju, Bumech Crna Gora nije uplaćivala poreze i doprinose radnicima sedam mjeseci zbog čega je Poreska uprava blokirala istu za 550.000 eura što je lako provjeriti u Poreskoj upravi, a o čemu su pisali i mediji i ova kompanija sada plaća ove troškove. Ove obaveze nemaju nikakve veze s našom kompanijom", navodi se u reagovanju kompanije Uniprom metali.

Bonus video: