DPN: Petričević ponizila novinare

Javni službenici su na tim pozicijama zbog građana i dužni su novinarima dati objašnjenja, kako bi oni obavjestili javnost

27841 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Petričević, Foto: Luka Zeković
Petričević, Foto: Luka Zeković

Društvo profesionalnih novinara (DPN) pozvalo je javne službenike da se korektno odnose prema novinarima, da ih ne ponižavaju i ne onemogućavaju im da rade.

Direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević danas se nekorektno ponijela prema novinaru "Vijesti" Goranu Kaporu, zbog pisanja o produženju licence za igre na sreću i njenom sporu sa ministrom finansija i saocijalnog staranja Milojkom Spajićem.

"Direktorica je takođe pokazala i nepoštovanje prema svim izvještačima, koje je pozvala na pres konferenciju da saopšti šta je planirala, nakon čega je odbila da odgovara na pitanja. Petričević je takođe kolegama na pres konferenciji podjelila kopiju naslovne strane Vijesti, na kojoj je bila najava teksta kolege Kapora i njegovu prepisku sa Upravom. Sramno je i nedopustiv ovakav odnos prema novinarima. Javni službenici su na tim pozicijama zbog građana i dužni su novinarima dati objašnjenja, kako bi oni obavjestili javnost", navodi se u saopštenju.

IZ Društva profesionalnih novinara navode da je u ovom slučaju u pitanju dva miliona eura novca koji treba da pripadne ili ne državnom budžetu, a koji navodno duguju dvojica kontroverznih biznismena.

"Time postoji visok interes javnosti za slučaj. Ovaj, ali i slučaj inspektorke za turizam koja je prijavila urednika Pobjede zbog objave snimanja nepropisnog parkiranja, pokazuju nepoznavanje uloge medija i neodgovornost pojedinih javnih funkcionera prema građanima I medijima koji ih izvještavaju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: