DF: Vlada mogla donijeti odluku o zamrzavanju cijena goriva

Predstavnici DF-a tvrde da Vlada može i da umanji sadašnju cijenu goriva, koju bi potom zamrzla, i politikom subvencija zaštiti kompanije koje se bave tim poslom

9092 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Vlada je mogla ranije, a može i danas donijeti odluku o zamrzavanju cijena goriva, tako što bi istovremeno obezbijedila subvencije iz budžeta kompanijama koje se bave njihovim prometom i distribucijom, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Predstavnici DF-a tvrde da Vlada može i da umanji sadašnju cijenu goriva, koju bi potom zamrzla, i politikom subvencija zaštiti kompanije koje se bave tim poslom.

“U oba slučaja, te subvencije bi se isplaćivale na osnovu odluke Vlade i bile bi privremenog karaktera, do usvajanja izmjena zakona o akcizama ili o porezu na dodatu vrijednost (PDV) u Skupštini. Te mjere bi trajale do stabilizacije cijene goriva na svjetskom tržištu”, navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su pozvali odlazeću Vladu da sopstvenu nesposobnost, neznanje i nekompetetnost ne pokušava sakriti jeftinom demagogijom i populizmom.

“Da je DF u Vladi, davno bi bio pripremljen program mjera za podršku građanima i privredi u uslovima globalne bezbjednosne krize. Cijene goriva su uvijek bile predmet i mehanizam velikih sila za ostvarivanje svojih ciljeva”, kazali su predstavnici DF-a.

Oni su dodali da se male države, bez sopstvene proizvodnje goriva, moraju ponašati odgovorno i brzim pravovremenim mjerama i intervencijama reagovati u pravcu zaštite interesa građana i ekonomije.

Bonus video: