Sve mode prolaze samo vino ostaje

Kao trajni kulturni simbol evropskog života uloga vina evoluirala je tokom života, mijenjala se od važnog izvora ishrane, dopuna hrani i sredstava druželjubivosti do nečega što je kompatibilno sa zdravim načinom života
227 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2017. 07:23h

Kalamper Hotel&SPA, 4plus zvjezdice, luksuzni barski hotel, je u saradnji sa kompanijom NTC obradovao svoje goste promocijom vina čuvene hrvatske vinarije Matošević.

Promocija je obuhvatala prezentaciju četiri vrste vina i pjenušavog šampanjaca. Uparivanje hrane i vina se sastojalo iz 5 gangova pažljivo odabranih vina koja su pratila ukusna i raznovrsna hrana.

Specijalni gost večeri bio je vlasnik vinarije, Ivica Matošević koji je govorio o vinima i samoj vinariji.

"Vinarstvo je san sa čvrstim rokovima. Naša priča ne počinje tradicionalno, bajkom u kojoj su preci skromno započeli, a generacije predano nastavljale tradiciju. Mi smo ludi i hrabri duhovi koji znaju da se ne mogu vraćati unazad da bi stvorili savršen početak. Krenuli smo odande gdje nas je zatekao naš san, uvjereni da možemo napraviti savršeni kraj, koji ćete pronaći u svojoj čaši. Za nekoga je to biznis, a za nas je proizvodnja vina, avantura u kojoj smo se usudili , pravilima i zakonitostima, dodati srce. I tako svake godine, već preko petnaest, ispočetka. Istra prostire svoje vinogradarske položaje na najsjevernijem dijelu Mediterana, na bijeloj i crvenoj zemlji, idealno osunčanoj, taman koliko nama treba. Nalazimo se na 45. paraleli, poput najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, privilegirani smo time, i sve nam govori da možemo zaigrati Champions League s našim vinima. Mi svake godine iznova služimo toj zemlji i odgovaramo njenom izazovu, na zelenom prostranstvu stvaramo, prije svega najbolje grožđe, a potom iz njega, najbolje vino. Svaki puta kada iznova poželite nazdraviti s nama, znamo da smo u tome uspjeli. Podrum je magično mjesto u kojem žive vina. Posao nas vinara jest prenijeti u bocu sve ono što grožđe donosi iz vinograda. Putem nastojimo izgubiti što manje onoga iskonskog što donosi istarska zemlja, loza i čovjek koji se brine o njoj, zato je pažnja tijekom prerade vrlo važna. Tehnički, napravili smo podrum koji pruža dobre uvjete za proces proizvodnje vina. Podrum je funkcionalan, krenuvši od prihvata grožđa, preko vinifikacije, odležavanja i finaliziranja vina. Sve smo napravili po vlastitom nahođenju, slijedeći svoje ideje i maštanja”, riječi su vlasnika vinarije Ivice Matoševića.

Vinsko veče je organizovano uz pomoć kolega iz kompanije NTC, iz Nikšića.

"Od osnivanja 2002. godine, kompanija NTC radi na izgradnji povjerenja kupaca kvalitetnom uslugom,vkvalitetnim brendovima i velikim asortimanom. Konstantno ulaganje u edukacije, najsavršeniju opremu, ostvarivanje kontakata sa partnerima van naše teritorije,omogućilo nam je da se izdvojimo kao jedna od vodećih kompanija iz oblasti distribucije hrane i pića. Naša vizija jeste da postanemo sinonim za kvalitet roba i usluga, koje će kao krajnji cilj imati zadovoljnog potrošača. Večerašnja promocija samo je oličenje jedne, upravo takve saradnje. Prije svega, veliko hvala porodici Kalamperović na izuzetnoj saradnji i samoj dobrodošlici. Gospodinu Ivici Matoševicću na posjeti i darovima vinarije, kompaniji NTC na ukazanom povjerenju, kolegama na velikoj pomoci i podršci i, naravno, na profesionalnosti i timskom radu kolektiva Kalamper Hotel&SPA". rekla je Milena Dubljević iz NTC-a.

Enofilija ili vinska kultura je potreba i jedan put spoznaje kvaliteta i verifikovanje istog na tržištu.

Kao trajni kulturni simbol evropskog života uloga vina evoluirala je tokom života, mijenjala se od važnog izvora ishrane, dopuna hrani i sredstava druželjubivosti do nečega što je kompatibilno sa zdravim načinom života.

Vino, s'toga, teži da bude povezano sa gastronomijom, istorijom, lokalnim kvalitetom proizvoda i dostojanstvom drušvene sredine.

Vinsko veče je upotpunio adekvatan muzički program slušajući sestre Janković, Anđu i Slađu.

Kalamper Hotel&SPA će i u narednom periodu pripremati za goste razne vinske večeri.

"Sve mode prolaze samo vino ostaje".

(PROMO)

Galerija