Konjević: Parlament Sjeverne Makedonije usvojio paket Vlade, kod nas pojedini misle da mogu "zaključati" Skupštinu

Parlament Sjeverne Makedonije, na predlog vlade, usvojio izmjene zakona o PDV i o akcizama, kojim su smanjene stopa poreza na gorivo sa 18 na 10 odsto i akcize u zavisnosti od srednje berzanske cijene

12178 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Konjević, Foto: Luka Zeković
Konjević, Foto: Luka Zeković

Poslanik i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević naveo je da je paket Vlade Sjeverne Makedonije pet puta izdašniji u korist građana od prijedloga Vlade Crne Gore.

Parlament Sjeverne Makedonije je u petak pred ponoć, na predlog vlade Dimitra Kovačevskog, usvojio izmjene zakona o PDV i o akcizama, kojim su smanjene stopa poreza na gorivo sa 18 na 10 odsto i akcize u zavisnosti od srednje berzanske cijene.

"Nije da ne može! Paket Vlade Makedonije je pet puta izdašniji u korist građana od prijedloga Vlade Crne Gore. Parlament ga je već usvojio, a kod nas pojedini misle da mogu "zaključati" Skupštinu", napisao je Konjević na Tviteru.

Izmjenama zakona o PDV u Sjevernoj Makedoniji ukinut je taj porez na hleb, šećer, brašno - tip 400, suncokretovo jestivo ulje, trajno mlijeko, sveže meso, pirinač i jaja i do kraja godine produžena primjena povlašćene poreske stope za struju građanima od pet odsto, koja je 1. jula trebalo da bude povećana na 10 odsto.

Bonus video: