Abazović: Sve oči uprte u novog SDT-a kada su u pitanju zloupotrebe državnog budžeta

Odjeljenje za borbu protiv korupcije Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu informacije o sumnjama o postojanju krivičnih djela u vezi sa rekonstukcijom dionice puta Lubnice – Jezerine i tendera Crnogorskog elektrodistributivnog sistema za nabavku mjernih brojila

14168 pregleda 19 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da su sada sve oči uprte u novog specijalnog državnog tužioca (SDT) kada su u pitanju zloupotrebe državnog budžeta.

On je, komentarišući sumnje na rad bivšeg ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i bivšeg direktora Uprave za saobraćaj Save Parače, rekao da pozdravlja sve napore ministarstava da se razotkriju sve zloupotrebe koje se tiču državnog budžeta.

"Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) je bilo prilično aktivno i ranije, oni imaju jednu posebnu kancelariju koja se bavi time, radi se zaista o jednoj cifri koja je za crnogorske prilike ogromna. Znači 20 miliona eura je nešto ogromno. Naravno, niti prejudiciram, niti imam pravo na to, ali sve oči su uprte u novog SDT. Nadam se da ćemo ga dobiti što prije i kada ga dobijemo nadam se da će on biti mnogo efikasniji nego prethodni", rekao je Abazović "Vijestima".

Odjeljenje za borbu protiv korupcije Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) dostavilo je ove sedmice Vrhovnom državnom tužilaštvu dvije informacije o sumnjama o postojanju krivičnih djela u vezi sa rekonstukcijom dionice puta Lubnice – Jezerine i tendera Crnogorskog elektrodistributivnog sistema za nabavku mjernih brojila.

Načelnik tog Odjeljenja Milorad Milošević saopštio je da je prva informacija predata 4. marta i odnosi se na osnovane sumnje krivičnih djela u produženom trajanju zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnom radu Nurkovića I Parače u vezi sa projektom izgradnje tunela Klisura i rekonstukcijom dionice puta Lubnice – Jezerine.

Bonus video: