Globalni uticaj ukrajinske legalizacije kriptovaluta

Ukrajina je usvojila zakon koji stvara pravni okvir za industriju kriptovaluta u zemlji

22584 pregleda 51 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Limit prime
Foto: Limit prime

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski legalizovao je kriptovalute, potpisavši zakon o virtuelnoj imovini. Odluka je donijeta pošto je Ukrajina počela da prima donacije kriptovaluta od pojedinaca i grupa u nadi da će pomoći u ratnim naporima zemlje protiv Rusije.

Mihail Fedorov, vicepremijer Ukrajine i ministar digitalne transformacije, ranije je izjavio da će: „izvesti kriptosektor iz sjenke.“ S početkom invazije na ovu zemlju to se pokazalo kao još bolja ideja.

Kriptovalute su postale moćno sredstvo za privlačenje dodatnih sredstava za podršku oružanim snagama Ukrajine. Za više od tri nedelje rata, Kripto fond Ukrajine je prikupio više od 54 miliona dolara u kriptovalutama. A neki izvori tvrde da je vlada primila čak 100 miliona dolara u kripto donacijama.

Ovaj finansijski instrument igra značajnu ulogu u ratu između Rusije i Ukrajine. Ukrajinci takođe kupuju kripto imovinu u sve većem broju, pri čemu je trgovanje na domaćoj berzi poraslo za 200% nakon invazije.

Zamjena virtuelne imovine za regularnu (fijat) je i dalje često neophodna i teška, ali pravno priznanje kripto sektora trebalo bi da pomogne u ublažavanju ovih problema.

Uticaj na kriptovalute

Limit prime
foto: Limit prime

Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla je na 1,82 biliona dolara, što je porast od 1,42% za 24 sata od postupka predsjednika Ukrajine. Ukupan obim trgovine kriptovalutama skočio je 23% na 100,11 milijardi dolara, prema podacima Coinmarketcap-a.

Bitkoin, najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, trgovao se po cijeni 41.124,58 dolara, što je porast od 0,69%, pa je tako njegov sedmodnevni rast dostigao 0,8%. Ethereum je porastao 2,9% u 24 sata na 2.769 dolara. Ova druga najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti porasla je za 3,9% u poslednjih nedelju dana.

Ova dešavanja na finansijskom tržištu možda predstavljaju pravi trenutak da razmislite o CFD trgovanju.

Zašto ulagati u CFD trgovanje?

Zato što vam pruža mogućnost potencijalne zarade bez obzira na smjer kretanja cijena.

Ako čvrsto vjerujete da će cijena porasti, onda kupujete taj proizvod da biste ga prodali po višoj cijeni. Ako mislite da će cijena proizvoda pasti, tada prodajete proizvod i zarađujete ukoliko se pad desi.

Ako želite da naučite kako da trgujete nekom od kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum, Ripple, prijavite se za našu obuku tako što ćete kliknuti ovdje.

Ako imate pitanja u vezi sa trgovanjem, možete nas pozvati na broj telefona +382 67 242 242 i mi ćemo besplatno odgovoriti na svako vaše pitanje.

Website: www.limitprime.com/me

Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, YouTube