Taksisti najavili protest: Vlada za 15 mjeseci ugasila više od 600 radnih mjesta

Iz sindikata da će, ukoliko dođe do sjednice Kolegijuma Skupštine, na njoj predložiti da Skupština preporuči Vladi da "dekretom ukine auto-taksi preduzetništvo u Crnoj Gori". "Iz svega viđenog do sada, mi očigledno za većinu ministara i ne postojimo", kazao je Pavlović

9817 pregleda 69 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Strukovni sindikat taksista Crne Gore (SSTCG) održaće u četvrtak, 31. marta protest ispred Skupštine. Pozvali su predsjedavajućeg Strahinju Bulajića da zakaže Kolegijum predsjednika Skupštine na kojem bi im neko pojasnio kako da privređuju pod trenutnim uslovima.

Kazali su da je Vlada tokom proteklih 15 mjeseci diskriminisala auto-taksi preduzetnike i ugasila više od 600 radnih mjesta, a da ih nisu udostijili ni odgovora na "60 molbi za razgovor".

"Prvo želimo da se obratimo javnosti, povodom jučerašnje izjave predsjednika Odbora za taksi prevoz pri Uniji poslodavaca Crne Gore, iz koje se da zaključiti da Vlada Crne Gore vodi diskriminatornu politiku prema auto-taksi preduzetnicima i aktivno učestvuje u gašenju više od 1.500 radnih mjesta od kojih su u rekordnom roku od 15 mjeseci već ugasili preko 600, i tako ih ostavili na ulici bez jedinih prihoda za njih i njihove porodice, a da nas nisu udostojili ni odgovora na naših 60 molbi za razgovor, kako bi uvidjeli zbog kojih se problema gase naša radna mjesta", saopštio je predsjednik SSTCG-a Borislav Pavlović.

Ističe da su, od skoro 60 dopisa koje su poslali u proteklih 15 mjeseci, samo Direktorat za drumski saobraćaj Ministarstva kapitalnih investicija i ministar Mladen Bojanić jedini aktivno učestvovali u pokušaju rješavanja problema auto-taksi preduzetnika.

"Zbog gore navedenog i zbog enormnih cijena goriva,auto-taksi preduzetnici Crne Gore će hitno uputiti pismo VD predsjedniku Skupštine, sa zahtjevom da zakaže Kolegijum Skupštine (jer Skupštinu ne zakazuje iz političkih razloga, a mi nismo u situaciji da čekamo politički rasplet) i da na toj sjednici prime naše predstavnike, da nam u direktnom kontaktu objasne na koji način da u opštem haosu na tržištu prevoza putnika u drumskom saobraćaju a posebno u auto-taksi prevozu, možemo da privređujemo da hranimo naše porodice i plaćamo nerealno visoke namete državi. Na pomenutoj sjednici ako do nje dođe predložićemo da Skupština preporuči Vladi Crne Gore da dekretom ukine auto-taksi preduzetništvo u Crnoj Gori jer očigledno iz svega viđenog do sada mi očigledno za većinu ministara i ne postojimo", saopštio je Pavlović.

Pozvao je sve auto-taksi preduzetnike u Crnoj Gori da im se pridruže na protestu 31. marta i uzmu aktivno učešće u spašavanju svojih radnih mjesta.

Bonus video: