Prolaz na auto-putu isključivo za zaposlene, dosadašnje propusnice zbog zloupotrebe prestaju da važe

Svaki nedozvoljeni pristup, aktivnost i prekoračenje ograničenja brzine koje važi za gradilišta, navode iz kompanija, će biti najstrože sankcionisani u skladu sa Zakonom

15970 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Prolaz na dionici autoputa Smokovac - Mateševo će isključivo biti omogućen zaposlenima u sklopu tekućih radova na dionici, a dosadašnji format propusnica zbog zloupotreba prestaje da važi.

To se navodi u zajedničkom saopštenju Monteputa i kompanije CRBC koja je glavni izvođač radova.

Do puštanja dionice u rad je strogo zabranjen pristup i prolaz svim neovlašćenim osobama, imajući u vidu da ova dionica i dalje ima status gradilišta za koje je u potpunosti odgovorana kompanija CRBC.

Tekući radovi na dionici se odnose na testiranje elektro-mašinskih instalacija i druge aktivnosti na pripremi dionice za puštanje u rad.

Povezani članci

23. Mart 2022.

Uz lažne dozvole letjeli auto-putem

U saopštenju dodaju da će Uprava policije, u okviru svojih ovlaćenja, svojim neposrednim prisustvom, pružiti asistenciju i pomoć, kako upravljaču budućeg auto puta, tako i izvođaču radova, u kontroli i zabrani nedozvoljenog i neovlašćenog pristupa osoba i vozila, kako na ulazima/izlazima na auto put, tako i kontrolom prolaska i kretanja vozila, na samoj trasi budućeg auto puta.

foto: Monteput

Svaki nedozvoljeni pristup, aktivnost i prekoračenje ograničenja brzine koje važi za gradilišta, navode iz kompanija, će biti najstrože sankcionisani u skladu sa Zakonom.

"Molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje, njihova bezbjednost ali i bezbjednost radnika angažovanih na auto-putu je na prvom mjestu i ne smije biti ugrožena prijevremenim korišćenjem ove saobraćajnice", piše u zajedničkom saopštenju Monteputa i CRBC-a.

Bonus video: