Bivši radnici KAP-a traže sastanak sa Markovićem

Predstavnik pregovaračkog tima KAP-a Nikola Raković saopštio je “Vijestima” da očekuje od premijera da realizuje Socijalni program iz 2009. godine za bivše radnike KAP-a i da se Vlada neće žaliti na prvostepenu presudu
88 pregleda 0 komentar(a)
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.10.2017. 14:32h

Penzionisani radnici KAP-a pozvali su Vladu da im odmah isplati otpremine, a koje im pripadaju na osnovu prvostepene presude Osnovnog suda.

Otpremnine treba da se isplate u pojedinačnim iznosima od 6.000 do 12.000 eura. Bivši radnici juče su protestovali ispred Vlade. Traže hitan sastanak sa premijerom Duškom Markovićem.

Pravo na otpremnine bivši radnici, koji su napustili kompaniju 2013. godine, su stekli na osnovu Zakona o izmirenju obaveza koji Vlada već dvije godine odbija da sprovede. Oni potražuju 5,45 miliona eura i ta suma je uvećana za kamatu i sudske troškove.

Predstavnik pregovaračkog tima KAP-a Nikola Raković saopštio je “Vijestima” da očekuje od premijera da realizuje Socijalni program iz 2009. godine za bivše radnike KAP-a i da se Vlada neće žaliti na prvostepenu presudu.

"Pozivamo Vladu da odmah isplati otpremnine u pojedinačnim iznosima od 6.000 do 14.000 eura radnicima KAP-a bez obzira da li su učestvovali u sudskom postupku ili ne. Želimo da Vlada odustane od žalbe na presudu i daljeg sudskog postupka, jer bi to predstavljalo dodatno finansijsko opterećenje po državu i građane", navodi se u pozivu premijeru.

Presudu je za sada dobilo 305 radnika, a očukuje se za još 80 njihovih kolega.

Bonus video: