Perunović: Od utorka možemo očekivati blago pojeftinjenje goriva

“Šta će biti danas i sjutra to ne možemo predvidjeti. Sukob u Ukrajini i sankcije Rusiji utiču na ta kretanja, ali to nije jedini uzrok. U ovakvim vremenima postoji jako puno špekulacija, neko zarađuje ogromne novce u ovakvim vremenima”

12254 pregleda 119 reakcija 10 komentar(a)
Perunović, Foto: Boris Pejović
Perunović, Foto: Boris Pejović

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) Marko Perunović poručio je da od utorka "možemo očekivati blago pojeftinjenje cijena goriva."

“Treba očekivati blago snižavanje cijena naftnih derivata prouzrokavano smanjenjem cijena sirove nafte na svjetskim berzama. Međutim, do značajnog pojeftinjenja svakako neće doći, mada vidjećemo u ova dva - tri dana kako će se cijene na berzi kretati” kazao je Perunović, gostujući na RTCG.

Perunović dodaje i da smo trenutno u periodu "kada je teško predvidjeti kretanja cijena na tržištu", ali i podsjeća da su se cijene barela kretale od 138 dolara po barelu, pa bile ispod 100 dolara.

Jutros je, kako navodi, barel 117 dolara.

“Šta će biti danas i sjutra to ne možemo predvidjeti. Sukob u Ukrajini i sankcije Rusiji utiču na ta kretanja, ali to nije jedini uzrok. U ovakvim vremenima postoji jako puno špekulacija, neko zarađuje ogromne novce u ovakvim vremenima”, poručio je Perunović.

Jedini i pravi način da se dođe do snižavanja cijena goriva jeste, kako kaže, smanjenje akciza, odnosno usvajanje izmjena Zakona o akcizama, poručivši da sve zavisi od Skupštine Crne Gore.

Bonus video: