Milatović: Evropom sad postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana

"Veoma značajno je i to što imamo brojne pokazatelje koju nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku disciplinu", kazao je Milatović

5304 pregleda 16 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je danas da je programom Evropa sad postignut jzajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje implementacije programa Evropa sad ocijenjeno da usvojene reforme bilježe pozitivne rezultate, i da su osim povećanih zarada uticale na povećanje poreske discipline.

"Evropom sad postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana. Zadovoljstvo mi je što možemo da konstatujemo da je uspješnost programa zabilježena kod svih državnih organa i strateških partnera, Unije poslodavaca Crne Gore, dva reprezentativna sindikata i Privredne komore Crne Gore. Veoma značajno je i to što imamo brojne pokazatelje koju nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku disciplinu", kazao je Milatović koji je predsjedavao Sjednicom.

U saopštenju se dodaje da su predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca.

"To je jasan pokazatelj povećane poreske discipline obveznikai i poštovanja zakonskih propisa koji se odnose na ovu oblast", piše u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da su iz Uprave za inspekcijske poslove naglasili da su sve neophodne institucionalne i administrativne kapacitete usmjerili na strogu kontrolu izvršavanja zakonskih obaveza, te da su inspektori rada svakodnevno na terenu.

"Prema ocjenama prisutnih, odlična međuresorna saradnja u značajnoj mjeri doprinosi samoj implementaciji programa Evropa sad! koji premašuje sva očekivanja", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: