To Montenegro: Sva zapošljavanja su zakonita

Iz “To Montenegro” odgovorili na optužbe predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković

4906 pregleda 12 komentar(a)
Sve kabinsko osoblje su bivši zaposleni MA (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Sve kabinsko osoblje su bivši zaposleni MA (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Regrutacija i selekcija kandidata za sve radne pozicije u kompaniji “To Montenegro” se obavljaju shodno Zakonu o radu i u skladu sa Pravilnikom o sistematizaciji firme.

To je zvanično rečeno “Vijestima” u nacionanom avio-prevozniku povodom tvrdnji predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković o navodnim zloupotrebama u kompaniji prilikom zapošljavanja.

Na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u srijedu Vuksanović Stanković ukazala je na, kako je navela, veliku zloupotrebu u kompaniji “To Montenegro”, gdje je raspisan oglas za prijem brojnih stjuardesa i stjuarda bez radnog iskustva.

”Pri tome su brojne stjuardese i stjuardi ostali bez posla, sa preko 20 godina radnog iskustva. Bili su u obavezi da ih vrate na radna mjesta. Ali će se utvrditi ko je primljen i po kojem osnovu i ko je po čemu podoban”, rekla je Vuksanović Stanković ne ponudivši za izrečeno konkretne dokaze.

Iz “To Montenegro” su istakli da je kabinsko osoblje, odnosno, svih trenutnih 23 zaposlenih iz bivšeg nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa.

”Pored toga, skoro 90 odsto od ukupnog broja zaposlenih u kompaniji su bivši zaposleni MA. Ovo jasno pokazuje da smo uvijek vrlo odgovorno postupali prilikom procesa selekcije kandidata, što ćemo nastaviti da činimo. Za svako radno mjesto pa tako i za ovo, definisani su strogi procesi selekcije kandidata koji imaju više faza, u zavisnosti od samog opisa posla koji je predviđen”, saopštili su iz te kompanije.

Oni su pozvali sve koji žele da svoju karijeru grade u avijaciji, bilo da imaju prethodno iskustvo ili žele da budu novi članovi kabinskog osoblja crnogorske nacionalne avio-kompanije, da se prijave na konkurs.

Bonus video: