Predstavnik radnika KAP-a: "Dobili smo uvjerenje da će od danas početi rješavanje naših problema"

"Da li će doći do rješenja, to još ne znamo", kazao je predstavnik radnika Branko Odović

14602 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Ivan Ivanović
Foto: Ivan Ivanović
Ažurirano: 28.03.2022. 14:05h

Bivši radnici KAP-a završili su protest ispred zgrade Vlade, gdje su jutros započeli štrajk glađu.

Na takav potez su su se odlučili nakon što je Vojo Laković, savjetnik za bezbjednost premijera Zdravka Krivokapića, primio na sastanak predstavnika radnika Branka Odovića.

Radnici su zahtijevali sastanak sa premijerom, ali kako je on na službenom putu, tražio je od Lakovića da primi radnike, kako je objasnio Odović.

"Sastanak je bio odličan po nas, jer smo dobili uvjerenje da će od danas početi rješavanje naših problema, a da li će doći do rješenja, to još ne znamo", rekao je Odović.

On je dodao da će u petak imati sastanak sa kompletnom Vladom, te da će se taj dan ponovo okupiti i blokirati institucije u slučaju nepovoljnog ishoda sastanka po njih.

Nekoliko desetina bivših radnika KAP-a jutros se okupilo ispred Vlade. Tada su kazali da će štrajk glađu trajati dok se ne riješe njihovi problemi.

"Ovaj put sigurno nećemo odustati, nećemo prihvatiti nijedno obećanje. Do ispunjenja naših zahtjeva mi smo ispred Vlade, jer smatramo da su oni jedini nadležni za naše probleme", istakao je ranije danas predstavnik radnika Branko Odović.

Odović
Odovićfoto: Ivan Ivanović

Radnici su ranije uputili apel premijeru Zdravku Krivokapiću da, kako su naveli, svojim autoritetom riješi njihovu agoniju.

radnici KAP-a
foto: Ivan Ivanović

Odović je kazao da je jedini njihov zahtjev da se riješe njihovi problemi, odnosno da se penzionišu shodno zakonu koji je izglasan u Skupštini.

"Radi se o 150 porodica koje su ostale bez primanja gašenjem KAP-a. Od toga 20 je kolega ostvarilo uslov za penzionisanje, a nas 130 nismo, jer nam nisu uvažili beneficirani radni staž", naveo je on.

Radnici KAP-a
foto: Ivan Ivanović

On je tada potvrdio da je dijelu radnika od strane Privrednog suda počelo izdavanje potvrda kojim se potvrđuje da su u toku stečaja bili zaposleni na radnim mjestima sa benificiranim radnim stažom, što su naveli u dopisu Krivokapiću. Time bi, kako su poručili, njima trebalo da se omogući odlazak u penziju po povlašćenim uslovima.

Bonus video: