Za direktora Fonda rada sedam kandidata

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja

7351 pregleda 1 komentar(a)
Fond isplaćuje novac žrtvama tranzicije(ilustracija), Foto: Shutterstock
Fond isplaćuje novac žrtvama tranzicije(ilustracija), Foto: Shutterstock

Na konkurs za izbor direktora Fonda rada sedam kandidata je ispunilo uslove koji su traženi za tu poziciju i to Anda Mrdović, Ivica Milatović, Veselin Mitrović, Goran Dašić, Stefan Gajević, Vjera Mićović i Zoran Ratković.

To su podaci Uprave za kadrove koja će, shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima (član 58) uraditi provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta prije utvrđivanja konačne liste.

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja. Kandidat koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi, može pristupiti strukturiranom intervjuu.

Konkurs za izbor direktora Fonda rada raspisan je 14. januara ove godine. Tu poziciju do sada je pokrivao Kemal Đečević.

Fond isplaćuje novac žrtvama tranzicije, odnosno radnicima koji su ostali bez posla u državnim preduzećima, a nijesu dobili otpremninu. Otpremnina iznosi 1.926 eura po radniku. Fond je osnovan 2010. godine.

Bonus video: