Stijović: Bugarska ponudila ozbiljne količine kvalitetnih namirnica, nekoliko šlepera već stiglo

"Obećano nam je da će u toku sjutrašnjeg dana Vlada Srbije ukinuti zabranu izvoza prema Crnoj Gori, vjerujem da će tako i biti, ali naša je obaveza da imamo alternativno rješenje"

34213 pregleda 693 reakcija 74 komentar(a)
Stijović, Foto: Boris Pejović
Stijović, Foto: Boris Pejović

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović kazao je danas, nakon sastanka sa stočarima, da je Bugarska ponudila ozbiljne količine kvalitetnih namirnica (brašno, žitarice, stočna hrana) za uvoz u Crnu Goru, te da je već nekoliko šlepera došlo u zemlju.

Povezani članci

30. Mart 2022.

Stiže brašno iz Bugarske

On je kazao da je prethodnih dana imao sastanke sa premijerima Bugarske i Rumunije, te da su oni imali za cilj da se ne desi da Crna Gora ne zavisi samo od uvoza iz Srbije.

Stijović je naveo da Srbija jeste najveći partner Crne Gore, da se iz te zemlje uvozi 42 odsto robe, ali "da ako neko ne želi da vam proda, da vi morate tražiti alternativu da bi štitili svoje građane".

"Obećano nam je da će u toku sjutrašnjeg dana Vlada Srbije ukinuti zabranu izvoza prema Crnoj Gori, vjerujem da će tako i biti, ali naša je obaveza da imamo alternativno rješenje", rekao je Stijović.

On je kazao da Srbija ima najbolji odnos cijena i kvaliteta u odnosu na transportnu distancu, a da je to sa drugim država problem jer su troškovi transporta veći.

"Mnogo je lakše nabavljati robu iz Srbije".

Stijović je kazao da raspolažu sa zalihama hrane u narednih deset dana, te da im je to bio alarm da traže alternativna tržišta.

Objasnio da je Rumunija ponudila da se skladišti hrana u toj zemlji, ali po značajnoj većoj cijeni.

"Ne postoji opasnost da neće biti robe, ovdje je samo pitanje cijene, kvaliteta i logistike", poručio je ministar.

Bonus video: