Petričević: Disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću

Šefica Uprave prihoda i carina tvrdi da službenici nijesu pravilno postupali u slučaju zahtjeva za produženje koncesije kompaniji "Džek pot". Sektor za igre na sreću je ranije predložio da se koncesionaru kompaniji "Džek pot" ne izađe u susret za produženje koncesije, jer su to pravo već jednom iskoristili

30077 pregleda 86 reakcija 44 komentar(a)
Petričević, Foto: Luka Zeković
Petričević, Foto: Luka Zeković

Uprava prihoda i carina, kojom rukovodi v.d. direktorka Milena Petričević, saopštila je da je njena unutrašnja kontrola "utvdila činjenično stanje" u predmetu za zahtjev za dodjelu koncesije kompaniji "Džek pot" i da je donijela četiri mjere tim povodom.

Prva od mjera je da se pokrene disciplinski postupak protiv pet službenika Sektora za igre na sreću, "jer je utvrđeno da su prilikom vršenja radnih obaveza počinili teže povrede službene dužnosti člana 95 stav 1 tačka 1,5, 11 i 13 Zakona o državnim službenicima i namještenicima".

Predloženo je da radni tim koji je formiran u Upravi, u novembru 2021. godine postupi u sladu sa obavezom dostavljanja izvještaja o radu Petričević.

Treća mjera je da ovlašćeni postupajući službenik Sektora za igre na sreću postupi po zahtjevu koncesionara i okonča upravni postupak i donese odgovarajuće rješenje u skladu za Zakonom o upravnom postupku.

Četvrta mjera je da Sektor za igre na sreću sprovede postupak konkursa u skladu sa članom 11, stav 1 i 2, Zakona o igrama na sreću.

"Sprovedena detaljna kontrola i sačinjeni izvještaj potvrđuju moj raniji i jasno izrečen stav zasnovan na zakonitom i stručnom postupanju na osnovu koga sam 3. februara zatražila od resornog ministarstva da povuče iz dalje zakonodavne procedure odluku koju im je dostavio Sektor za igre na sreću, a bez pom znanja, iz razloga što su navodi u obrazloženju predloga odluke Sektora igre na sreću neutemeljeni u činjenicama koje egzistiraju u spisima predmeta, a što je utvrdila unutrašnja kontrola u svom izvještaju", navodi se u saopštenju koje potpisuje Petričević i u kojem se dodaje da ono ima za cilj "zaštitu mog ličnog i profesionalnog digniteta"".

Sektor za igre na sreću je ranije predložio da se koncesionaru kompaniji "Džek pot" ne izađe u susret za produženje koncesije jer je to pravo već jednom iskoristio, a to je i stav Ministarstva finansija i socijalnog staranja kojim rukovodi Milojko Spajić.

Bonus video: