Radnici ŽICG podnijeli 585 tužbi: Traže 1,17 miliona eura, da im se nadoknadi rad za praznike

ŽICG je prema posljednjim dostupnim podacima sa Montenegro berze, na kraju septembra prošle godine bila je u plusu od 558 hiljada eura

7987 pregleda 3 komentar(a)
Tužbama prethodila neuspjela medijacija (ilustracija) -, Foto: Boris Pejović
Tužbama prethodila neuspjela medijacija (ilustracija) -, Foto: Boris Pejović

Radnici Željezničke infrastrukture (ŽICG) u ovoj godini podnijeli su 585 tužbi protiv kompanije kojima traže da im se nadoknadi rad za državne i vjerske praznike.

Ukupna vrijednost tužbenog zahtjeva je 1,17 miliona eura, odnosno, 2.000 eura po tužbi.

Tužbenim zahtjevima je prethodila neuspjela medijacija pred Centrom za alternativno rješavanje sporova.

Tu informaciju objavio je podgorički Osnovni sud pred kojim se traži odšteta.

"Za samo četiri mjeseca u ovoj godini, podnijeto je 585 tužbi protiv Željezničke infrastrukture Crne Gore, od strane zaposlenih kod tog privrednog društva, u svojstvu tužilaca. Navedenim tužbama traži se naknada materijalne štete zbog manje obračunate zarade za rad u danima u kojima padaju državni i vjerski praznici. Kao vrijednost predmeta ovih sporova navodi se iznos od 2.000 eura. Prije pokretanja ovih postupaka pred sudom, tužioci su se obraćali Centru za alternativno rješavanje sporova, koji je izdao potvrdu da postupak medijacije nije uspio", navodi Osnovni sud.

Ta državna kompanija, prema posljednjim dostupnim podacima sa Montenegro berze, na kraju septembra prošle godine bila je u plusu od 558 hiljada eura.

Bonus video: