Đeljošaj: Investicija 4,5 miliona eura, 60-80 novih radnih mjesta, prvo ulje u prodaji tokom avgusta i septembra

"Otvaranjem fabrike čipsa, a sada i suncokretovog ulja, dokazujemo da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta"

5633 pregleda 4 komentar(a)
Ćesko i Đeljošaj, Foto: Fejsbuk
Ćesko i Đeljošaj, Foto: Fejsbuk

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je da se sreo sa Abdurahmanom Ćeskom, generalnim direktorom kompanije REIS-BAU d.o.o., sa kojim je kako je poručio razgovarao o početku radova na otvaranju fabrike suncokretovog ulja.

"Ovim dugoročnim planom predviđena je proizvodnja i pakovanje suncokretovog ulja koje će, kao domaći brend uz kompletnu investiciju od 4,5 miliona evra otvoriti 60-80 novih radnih mjesta, gdje se prema planu rada očekuje i prvo ulje u prodaji tokom mjeseca avgust – septembar", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

On je dodao da je ova fabrika je dobra prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji žele da se bave proizvodnjom suncokreta, pošto do sada u tom području nijesu imali proizvode ove vrste.

"Otvaranjem ove fabrike će se zagarantovati prodaja proizvodnje. Otvaranjem fabrike čipsa, a sada i suncokretovog ulja, dokazujemo da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta. Zahvaljujem se g. Ćesko-u, koji je odabrao našu opštinu da investira u ovu fabriku, što dokazuje da smo najotvorenija i najsigurnija od svih opština u Crnoj Gori kada se radi o investicijama. Malesija se mijenja! NGJ", napisao je Đeljošaj.

Bonus video: