SDP: CEDIS da se okane političkih prepucavanja - javnosti, a vjerujemo i SDT-u, dužan je odgovore na konkretna pitanja

"Šta je i kako radilo rukovodstvo CEDIS-a u proteklih godinu i nešto dana najbolje se vidi po milionskim gubicima koje je napravilo, a da li je sem očajno lošeg poslovanja bilo i nezakonitih radnji, o tome će se vjerujemo ubrzo izjasniti Specijalno tužilaštvo"

1374 pregleda 6 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Partijskom menadžmentu CEDIS-a bilo bolje da u javnosti pokuša da nastupi argumentovano, koliko god to bilo teško u datim okolnostima, a da se okane političkih prepucavanja i kvalifikacija prema poslanicima koji samo traže informacije gdje je i kako završio novac građana, saopštila je Socijaldemokratska partija nakon što je Crnogorski elektrodistributivni sistem reagovao na navode predsjednika ove partije Raška Konjevića, koji je tražio da se "ispita zakonitost odluke EPCG da pomogne CEDIS".

"Šta je i kako radilo rukovodstvo CEDIS-a u proteklih godinu i nešto dana najbolje se vidi po milionskim gubicima koje je napravilo, a da li je sem očajno lošeg poslovanja bilo i nezakonitih radnji, o tome će se vjerujemo ubrzo izjasniti Specijalno tužilaštvo", saopštili su iz SDP-a.

Kako navode razumiju da je kod partijskog rukovodstva CEDIS-a "proradio partijski refleks".

"Budući da je odlazeća vlast institucije doživjela kao partijske feude, ali će javnosti ipak morati da objasne svoje 'uspjehe' u poslovanju i zakonitost rada. SDP očekuje od Specijalnog tužilaštva odgovore na pitanja koja su sa pravom zainteresovala javnost, budući da postoji osnovana sumnja u nezakonito razbacivanja sa milionima eura državne kompanije, odnosno građana Crne Gore", dodaje se u sapštenju.

Javna je tajna, kako kažu, da je u CEDIS-u od "demokratskih promjena" zaposleno 300 ljudi, te da je kompanija postala "simbol nepotizma", kako je rekao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, pa će biti zanimljivo vidjeti egzaktne podatke i o ovim činjenicama.

"Zato, gospodo iz rukovodstva CEDIS-a, javnosti ste, a vjerujemo i SDT-u, dužni odgovore na konkretna pitanja, a političko-partijska prepucavanja ostavite za period koji izvjesno slijedi", zaključuje Socijaldemokratska partija.

Bonus video: