CEDIS: SDP ne prestaje da manipuliše, predlažemo im da se bolje informišu kod starog/novog partnera DPS

"Fakture u 2021. godini za nabavku električne enrgije za pokrivanje gubitaka CEDIS-u je ispostavila EPCG, kao vlasnik, što znači da je sasvim jasno gdje je otišao novac o kojem govore manipulatori"

2607 pregleda 4 komentar(a)
CEDIS, Foto: CEDIS
CEDIS, Foto: CEDIS

Izjavama, saopštenjima i tvitovima potpredsjednik SDP-a prekjuče, predsjednik juče, a danas partija, vjerovatno po odabranom modelu, ne prestaju da manipulišu konstantno pominjući iznos od 10 miliona eura gubitka, a sve sa ciljem nanošenja štete ugledu CEDIS-a, saopšteno je danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Oni su reagovali na današnje saopštenje Socijaldemokratske partije (SDP) u kojem se između ostalog poručuje CEDIS-u "da se okane političkih prepucavanja - javnosti, a vjerujemo i SDT-u, dužan je odgovore na konkretna pitanja".

"Očigledno da je ekspert za "igre na sreću", nakon što smo ga podsjetili da bi urpavo on mogao biti predmet ispitivanja novog Specijalnog državnog tuđioca, odlučio da se danas sakrije iza partijskog saopštenja", poručili su iz CEDIS.

Oni su kazali da "isključivo zbog javnosti", a ne zbog "manipulatora kojima je, vjerujemo sve već jasno, nakon što smo im pojasnili "vezu" između CEDIS-a i podmorskog kabla", odgovaraju na postaavljena pitanja, iako su kako navode svjesni da su zlonamjerna.

"Fakture u 2021. godini za nabavku električne enrgije za pokrivanje gubitaka CEDIS-u je ispostavila EPCG, kao vlasnik, što znači da je sasvim jasno gdje je otišao novac o kojem govore manipulatori. Da nijesmo svjesni obmanjujućih spososbnosti SDP-a, moglo bi se posmisliti da je u pitanju njihovo neznanje, ali nije tako, riječ je obmani sa ciljem da javnost povjeruje u infomraciju da je neko pronevjerio novac građana Crne Gore, pritom aludirajući na menaždment CEDIS-a. Predlažemo SDP-u da se o strukturi menadžmeta u CEDIS-u bolje infomriše kod svog starog/novog partnera DPS-a, kako ne bi javnost obmanjivali o navodnoj partijskoj obojenosti članova menadžemta CEDIS-a. Tako je od 17 članova menadžmetna, njih 12 već bilo zaposleno u CEDIS-u u trenutku izbora novog sastava Odbora direktora i izvršnog direktora. O članovima menadžmenta koji do tada nijesu billi zaposleni u CEDIS-u, mogu se raspitati kod svojih partijskih uhljeba, kojih svakvko ima, a mogu i provjeriti da li je u njihvom radu i ponašanju u Kompaniji, za ovih godinu dana, bilo zloupotrebe pozicija, naročito u političke svrhe. Toliko o tim zlonamjernim i podlim neistinama u SDP maniru. Podjesaćamo vas i na jučerašnju ponudu, upućenu i svim zainteresovanim subjektima u Crnoj Gori, da dajemo na uvid svu dokumentaciju i podatke o poslovanju CEDIS-a, te da je kompletan menadžent CEDIS-a na raspolaganju javnosti u cilju pružanja detaljnijih informacija, jer mi nemamo šta da krijemo, niti čega da se stidimo. Na kraju, SDP-u predlažmo da se bavi nekim ozbiljnijim poslom, prije nego smišljanjem saopštenja koja imaju političku pozadinu, kako bi u cilju isključivo političkog profiterstva, a suprotno javnom interesu, naštetili jednoj od najvećih i za privredu najznačajnih kompanija u Crnoj Gori", poručili su iz CEDIS.

Bonus video: